ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Αργολίδα τουρισμός: Τι δείχνουν οι κρατήσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:26:00 π.μ. | |
Αργολίδα τουρισμός: Τι δείχνουν οι κρατήσεις
Η σεζόν έχει επισήμως ανοίξει από τις 14 Μαΐου, οι μεγάλοι tour operators έχουν ξεκινήσει τις πτήσεις τσάρτερ και ήδη 150 χιλιάδες ξένοι επισκέπτες σύμφωνα με το υπουργείο τουρισμού έχουν προσγειωθεί στη χώρα μας. 

Το κλίμα στους τουριστικούς κόλπους παραμένει θετικό και όλα δείχνουν πως η φετινή περίοδος θα εξελιχθεί καλύτερα από την περσινή, υπό την προϋπόθεση πως η εμβολιαστική διαδικασία συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό (ήδη αυτή επισπεύδεται στα νησιά όπου εμβολιάζονται χωρίς όλοι οι ενήλικες μόνιμοι κάτοικοι και οι εποχικά εργαζόμενοι).

Σύμφωνα όμως με επιχειρηματίες του χώρου και στην Αργολίδα, η σεζόν "ουσιαστικά" θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο, ενώ προς το παρόν η ζήτηση σε τουριστικές περιοχές όπως το Ναύπλιο, η Επίδαυρος και το Πόρτο Χέλι είναι κυρίως από Έλληνες για τα Σαββατοκύριακα. 

Ενδεικτική είναι η εικόνα που παρουσίαζε το Ναύπλιο χθες Σάββατο με πολύ μεγάλη κίνηση κυρίως από Αθηναίους που πραγματικά κατέκλυσαν την πόλη.

Ζήτηση για ταξιδιωτικά πακέτα υπάρχει, τονίζουν οι επιχειρηματίες του κλάδου στην Αργολίδα και για τον Ιούνιο, εντούτοις ο κύριος όγκος των κρατήσεων διοχετεύεται προς το δεύτερο εξάμηνο, οπότε θεωρείται πως και το επιδημιολογικό φορτίο θα έχει μειωθεί περαιτέρω, αλλά και ίσως να υπάρχουν λιγότεροι περιορισμοί, και στις χώρες προέλευσης.

Οι πρώτες αφίξεις

Σύμφωνα με την TUI Γερμανίας, ήδη περίπου οι πρώτοι 12 χιλιάδες τουρίστες έχουν έρθει στην Ελλάδα για τις διακοπές τους. Η TUI fly ξεκίνησε κιόλας από την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου πτήσεις προς την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, την Κω και την Πελοπόννησο. Μαζί με την Ελλάδα, ανεβαίνει η ζήτηση και για τα Κανάρια, όπως επισημαίνουν tour operators της Γερμανίας.

Αισιόδοξα είναι τα στοιχεία της τουριστικής κίνησης στα διεθνή αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου, όπως αποτυπώθηκαν στα επίσημα δεδομένα της Fraport. Από τις 13 μέχρι τις 23 Μαΐου, τα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου υποδέχθηκαν περισσότερες από 250 διεθνείς πτήσεις που μετέφεραν στα νησιά περισσότερους από 33.000 ξένους επισκέπτες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ