ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Εκδόθηκε νέο ΦΕΚ για την λειτουργία των εκκλησιών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:40:00 μ.μ. | |
Εκδόθηκε νέο ΦΕΚ για την λειτουργία των εκκλησιών
Εκδόθηκε το ΦΕΚ με τα μέτρα που θα ισχύουν στην Επικράτεια για τις επόμενες ημέρες και αφορούν τους πιστούς καθώς υπάρχουν μέτρα πρόληψης από την πανδημία του κορωνοϊού για τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα με ανώτατο όριο τους 100 πιστούς και 1 ατόμου ανά 25τ.μ. συνεχίζονται οι Ακολουθίες σε όλη την χώρα και αυτή την εβδομάδα μέχρι τις 15 Μαΐου που είναι σε ισχύ τα μέτρα της ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ του Σαββάτου 8 Μαΐου 2021.

Η ΚΥΑ τονίζει ιδιαίτερα ότι για την παρουσία των πιστών στους Ιερούς Ναούς επιβάλλεται η χρήση της διπλής μάσκας ενώ είναι υποχρεωτική η διενέργεια ιατρικού ελέγχου των θρησκευτικών λειτουργών και του βοηθητικού προσωπικού.

To Πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης των μέτρων παραμένει στα 1.500 ευρώ στον παριστάμενο θρησκευτικό λειτουργό.

Η τέλεση των γάμων αλλά και οι Εξόδιες Ακολουθίες επιτρέπονται και αυτή την εβδομάδα σε όλη την Επικράτεια με παρουσία 9 ατόμων, τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας όπως αναφέρει η παράγραφος 10 του παραρτήματος:

«Όσον αφορά στους γάμους, τις κηδείες και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές Ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, στις οποίες, σύμφωνα με τα οικεία θρησκευτικά ήθη και πρακτικές, είθισται η συμμετοχή και η προσέλευση συγγενών, φιλικών προσώπων και κοινού, επιτρέπεται σε όλη την Επικράτεια η παρουσία έως εννέα (9) ατόμων, τηρουμένων αυστηρώς των λοιπών προληπτικών μέτρων προστασίας και οδηγιών των υγειονομικών αρχών».

Για τις Ιερές Μονές απαγορεύεται η διανυκτέρευση των επισκεπτών ενώ επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα 20 άτομα σε κάθε Μονή όπως αναφέρει το άρθρο 7 του παραρτήματος. Για το Άγιο Όρος αποφασίζει τα μέτρα ο Πολιτικός Διοικητής σε συνεργασία με την Ιερά Κοινότητα σύμφωνα με την ΚΥΑ.

Δείτε τι αναφέρει η ΚΥΑ για τους Χώρους Λατρείας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ