ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Ραγίζει καρδιές επιστολή κρατούμενου προς την εξωτερική φρουρά των φυλακών Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:42:00 π.μ. | | |
Ραγίζει καρδιές επιστολή κρατούμενου προς την εξωτερική φρουρά των φυλακών Ναυπλίου
Την επιστολή ενός κρατούμενου των φυλακών Ναυπλίου δημοσιεύει το arcadiaportal.gr στην οποία ο κρατούμενος με το όνομα Στυλιανός αναφέρει ένα περιστατικό που πραγματικά συγκινεί.

Αναλυτικά η δημοσίευση:

Σε έναν κόσμο που συνεχώς σκληραίνει, έχουν μεγάλη αξία εκείνες οι μικρές φωνές που μας θυμίζουν ότι οι λέξεις «ανθρωπιά» και «αγάπη» ακούγονται μόνο όταν γίνονται πράξη.

Μια τέτοια φωνή είναι εκείνη του Στυλιανού, ενός κρατούμενου στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, ο οποίος μέσω επιστολής του ευχαριστεί τον φρουρό που έβγαλε και του έδωσε τον σταυρό του όταν νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο φρουρούμενος και γράφει στο γράμμα του ότι, αν και δεν θυμάται το όνομα του φρουρού, ακόμα προσεύχεται με τον σταυρό που του έδωσε σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή της ζωής του.

Οι άνδρες της Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών στη χώρα γίνονται οι άνθρωποι που στηρίζουν τους κρατούμενους, που στέκονται στο πλάι τους, που τους ακούνε και τους συμμερίζονται.

Το «ευχαριστώ» του Στυλιανού έχει μεγάλη αξία. Στην πράξη του φύλακα που του συμπαραστάθηκε εκείνη τη δύσκολη στιγμή για τη ζωή του, αντικατοπτρίζεται η ευσυνειδησία και η προσφορά όλων των φυλάκων που στεκονται στο πλάι των κρατουμένων, καθώς τους βλέπουν να αγωνίζονται για την επανένταξή τους στην κοινωνία.

«Επείνασα γὰρ καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ περιεβάλετέ με, ἠσθένησα καὶ ἐπεσκέψασθέ με, ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθετε πρός με» (Ματθ. κε').

Ακολουθεί η επιστολή, που μας γνωστοποίησε ο Παναγιώτης Σμυρνιώτης, εκπρόσωπος των φυλάκων Εξωτερικής Φρουράς Καταστήματος Κράτησης Τρίπολης:

ΠΡΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Είμαι ο Στυλιανός (...) και θα ήθελα να σας ευχηθώ Χριστός Ανέστη με υγεία.Πολλοί από εσάς με είχατε φυλάξει στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, ένας από εσάς που λυπάμαι, δεν θυμάμαι το όνομά του, έβγαλε τον σταυρό του από τον λαιμό του και μου τον έδωσε. Θα ήθελα να τον ενημερώσετε πως ακόμα προσεύχομαι τα βράδια με αυτόν. Σας εύχομαι και πάλι Χριστός Ανέστη με υγεία και σας ευχαριστώ για τον Άνθρωπο που δείξατε απέναντί μου.

Στυλιανός

Πηγή: arcadiaportal.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ