ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Σύσκεψη Νίκα στην Π.Ε. Αργολίδας για την λιμνοθάλασσα Βιβαρίου και μνημεία πολιτισμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:58:00 π.μ. | | |
Σύσκεψη Νίκα στην Π.Ε. Αργολίδας για την λιμνοθάλασσα Βιβαρίου και μνημεία πολιτισμού
Επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός για τη διαχείριση της λιμνοθάλασσας στο Βιβάρι, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο ο οποίος βρέθηκε χθες στο Ναύπλιο, όπου προέδρευσε σε συσκέψεις στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας.

Όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης, στην πιο πάνω απόφαση οδηγήθηκε καθώς διαπιστώθηκαν τυπικά προβλήματα στην προηγούμενη διαδικασία.

Ο περιφερειάρχης στις συσκέψεις που είχε συζήτησε θέματα που αφορούν παρεμβάσεις σε διάφορα πολιτιστικά μνημεία της Αργολίδας, μεταξύ των οποίων οι ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο και ο ναός του Αγίου Ιωάννη στο Αργος τον οποίον ανέγειρε ο Ιωάννης Καποδίστριας, τη μονή της Παναγίας Κατακεκρυμμένης στην περιοχή του Αργους κ.α., ενώ συζητήθηκε και η βελτίωση του δρόμου προς το κάστρο στην ακρόπολη του Αργους, την Λάρισσα.

Επίσης, ο Π. Νίκας, που είχε συνάντηση και με αντιπροσωπεία του ΚΤΕΛ Ν. Αργολίδας, προήδρευσε σε σύσκεψη με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία εξετάστηκε η πρόοδος στο σύνολο των έργων.

Διαπιστώθηκε η καλή πορεία των έργων όσον αφορά στις υποδομές, αλλά η πορεία των αθλητικών δεν είναι αντίστοιχη και στο πλαίσιο αυτό ο περιφερειάρχης έδωσε οδηγίες για να επιταχυνθούν οι ρυθμοί και να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις.

Οσον αφορά τα αθλητικά έργα, ο Π. Νίκας συζήτησε και για την κατασκευή του γηπέδου της ΕΠΣ Αργολίδας, σε περιοχή μεταξύ Ναυπλίου και Αργους.

Ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο μετά από 15 ημέρες, σημείωσε ο περιφερειάρχης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ