ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Τουριστική Σχολή Άργους: Τμήματα Μετεκπαίδευσης - Επιμόρφωσης για Ναύπλιο και Ερμιονίδα

Τουριστική Σχολή Άργους: Τμήματα Μετεκπαίδευσης - Επιμόρφωσης για Ναύπλιο και Ερμιονίδα
Εγκρίθηκαν από το Υπ Τουρισμού κατόπιν σχετικού αιτήματος της Δ/νσης της Τουριστικής Σχολής Άργους, τμήματα Μετεκπαίδευσης – Επιμόρφωσης για το Ναύπλιο αλλά και την Ερμιονίδα. 

Τα μαθήματα μετεκπαίδευσης θα υλοποιηθούν την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά 2021 2022 με τις αιτήσεις να ξεκινούν εντός του θέρους 2021. 

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα του Ν. 1077/1980(Α΄ 225) απευθύνονται στον ενεργό πληθυσμό της χώρας, τον απασχολούμενο στον τομέα του τουρισμού σε όλες τις βασικές ειδικότητες ( Επισιτισμό, Υποδοχή, Μαγειρική Ζαχαροπλαστική, Οροφοκομία) αλλά και των ανέργων και υλοποιούνται μόνο από το Υπ Τουρισμού με τις πιστοποιημένες – εξειδικευμένες δομές τους όπως την Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος.

Με απόφαση του Υπ Τουρισμού, διπλασιάστηκε η ποσόστωση για τη συμμετοχή των ανέργων στα προγράμματα μετεκπαίδευσης από το 20% στο 40% στο σύνολο των αιτήσεων, ενώ αυξήθηκε και το διάστημα του χρόνου ανεργίας για τη συμμετοχή στα προγράμματα, μέχρι τους 18 μήνες από τους 12 που ήταν μέχρι προσφάτως. 

Για την πόλη του Ναυπλίου όπως και φέτος θα γίνουν τμήματα σε ειδικότητες Μαγειρικης Τέχνης και Οροφοκομίας που θα αφορούν όλους και ολες που εργάζονται στον τομέα της κουζίνας αλλά και στους ορόφους. 

Για την περιοχή της Ερμιονίδας θα γίνουν 3 τμήματα για τις ειδικότητες Υποδοχής , Επισιτισμού και Οροφοκομίας που τελευταία πραγματοποιήθηκαν το 2009. 

Επομένως η περιοχή έχει ανάγκη επιμόρφωσης σε εργαζόμενους και ανέργους στον τουρισμό εφόσον συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και ανθρώπινου δυναμικού. 

Σκοπός των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τομέα του τουρισμού, η ανάπτυξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και η συνολική βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τουριστικό κλάδο. 

Η επιτυχής παρακολούθηση και φοίτηση οδηγεί μετά από εξετάσεις στην απόκτηση του Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης του Υπ Τουρισμού και της υπαλληλικής ιδιότητας κατοχυρώνοντας επίσης επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980 και ν. 2112/1920 (Α΄ 67). 

Ο Δ/ντής Κων/νος Καχριμάνης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ