ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

H Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγία Βαρσέκα στον Ίναχο Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:47:00 π.μ. | | | |
H Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγία Βαρσέκα Ινάχου στην Αργολίδα
Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε στο προσφάτως ανακαινισμένο Ιστορικό εκκλησάκι της Παναγίας της Βαρσέκας ή Βρασέκας, η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, στην Αργολίδα. 
Το ιστορικό αυτό εκκλησάκι βρίσκεται στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Ινάχου, στο Άργος κι είναι χτισμένο σε λόφο με πολύ πράσινο και με υπέροχη θέα στον Αργολικό κάμπο.
Τον πανηγυρικό εσπερινό και την θεία λειτουργία τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Θεοδόσιος Μπονταίτης, Ιερέας του Αγίου Δημητρίου Ινάχου.
Την παραμονή της εορτής μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε μικρή λιτάνευση της Ιερής εικόνας πέριξ του ναού .
Η μονή της Παναγίας που τιμάται της Ζωοδόχου Πηγής βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τον Ίναχο και σε κοντινή απόσταση από τις Μυκήνες με την επωνυμία Βρασέκα. Το προσωνύμιο είναι Σλαβικής προέλευσης και σημαίνει την πηγή, το νερό το οποίο έρεε σε αυτή την θέση από την αρχαία εποχή επαινομαζένο ‘’Ελευθέριον ύδωρ’’ το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Ιέρειες από το γειτονικό Ηραίου για τις διάφορες θρησκευτικές τελετές. 
Δεν είναι γνωστός ο χρόνος για το πότε κτίστηκε η Μονή. Τυπικά θεωρείται πως φτιάχτηκε βάση επιγραφή που γράφει 16 Σεπτεμβρίου 1843. Η μονή είναι γνωστή και αγαπητή σε όλο το Αργος και τις γύρω περιοχές , όπου κατά την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και κατά την Μετάσταση της Θεοτόκου την επισκέπτονται πλήθος κόσμου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ