ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Οι "Iron Man" πεζοναύτες του βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:37:00 μ.μ. | |
Οι "Iron Man" πεζοναύτες του βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού (βίντεο)
Δεν είναι σκηνή από ταινία δράσης, αλλά αντιθέτως στιγμιότυπα από πραγματική επιχειρησιακή άσκηση που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις πεζοναυτών του βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού, που έχουν γίνει «viral» κάνοντας το γύρο του Διαδικτύου και δικαιολογημένα.

Οι Βρετανοί κομάντο φαίνεται πως εμπνεύστηκαν από τον πασίγνωστο ήρωα της Marvel «Iron Man» και χρησιμοποίησαν παρόμοιο εξοπλισμό, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις δυνατότητες τους κατά την διάρκεια εκτέλεσης ειδικών επιχειρήσεων, όπως φαίνεται στα εντυπωσιακά πλάνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασιλικό βρετανικό ναυτικό σύντομα θα χρησιμοποιεί στολή με προωθητήρες για τον στρατιώτη του μέλλοντος ώστε να μπορεί να μεταφέρεται στην κυριολεξία ως βολίδα από σημείο σε σημείο.

Η νέα στολή των Βρετανών πεζοναυτών

Στην άσκηση που κατέγραψε η κάμερα, ένα μέλος των πεζοναυτών φοράει μια στολή με jet όπως αυτή του σούπερ ήρωα ironman και μπορεί να απονηώνεται από ένα φουσκωτό σκάφος εν κινήσει με σκοπό να προσνηωθεί επάνω σε άλλο πλοίο στο οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί νηοψία.

Το στέλεχος των ειδικών επιχειρήσεων με περισσή ευκολία και μανουβράροντας τους προωθητήρες που φοράει στα χέρια και στην πλάτη, προσνηώνεται επάνω στο πολεμικό πλοίο.

Ελέγχει τον χώρο και στη συνέχεια ξεδιπλώνει μια ανεμόσκαλα από την οποία σε λίγα μόνο λεπτά θα σκαρφαλώσουν εν κινήσει τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας κρούσης για να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο στο εχθρικό πλοίο- σύμφωνα με το σενάριο.

Όταν πλέον ολοκληρωθεί η αποστολή του ironman , αυτός με τον ίδιο τρόπο απονηώνεται και επιστρέφει στο εν κινήσει ταχύπλοο όπου και διακρίνεται το ειδικό στήριγμα του στην πλώρη του σκάφους. Η στολή από το μέλλον που φοράει ο βρετανός πεζοναύτης είναι μια ευρεσιτεχνία της εταιρείας Gravity. Διαθέτει 1000 ίππους στους κινητήρες jet και ελέγχεται με τα χέρια του ιπτάμενου ανθρώπου.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην οποία συμμετείχαν 42 καταδρομείς του βασιλικού βρετανικού πολεμικού ναυτικού.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ