ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Νέα χαλάρωση μέτρων για το σταδιακό τέλος του lockdown - Τέλος τα SMS, ελεύθερη η μετακίνηση από νομό σε νομό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:49:00 μ.μ. | | |
Νέα χαλάρωση μέτρων για το σταδιακό τέλος του lockdown - Τέλος τα SMS, ελεύθερη η μετακίνηση από νομό σε νομό
Την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων και τα βήματα-ανάσες για το σταδιακό τέλος του lockdown ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή το ωράριο κυκλοφορίας παρατείνεται έως τις 12:30 το βράδυ, και αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης. Την ίδια ώρα, καταργούνται τα SMS στο 13033 και το 13032.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η εστίαση θα εξακολουθεί να λειτουργεί δίχως μουσική, ενώ το λιανεμπόριο θα επιστρέψει σε λειτουργία με κανόνες χωρητικότητας, χωρίς click-in-shop ή click-inside.

Για λίγο αργότερα μετατίθεται η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών (17/5), των θερινών κινηματογράφων (21/5), των ανοιχτών πολιτιστικών χώρων (28/5). Επίσης, από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Όλο το Μάιο, τέλος, θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Με Green Pass οι μετακινήσεις στα νησιά

Στην ηπειρωτική Ελλάδα η μετακίνηση θα γίνεται χωρίς την υποχρέωση για self test, κάτι που, ωστόσο, θα συστήνεται σε όσους ταξιδέψουν. Από την άλλη, με κανόνες θα γίνονται οι μετακινήσεις προς τα νησιά, προκειμένου να διαφυλάσσεται η υγεία των κατοίκων τους. Συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε νησιά θα πρέπει να έχουν:

-είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (πάροδος 14 ημερών από τη δεύτερη δόση)

-είτε PCR τεστ 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών ή self test 24 ωρών

-είτε βεβαίωση νόσησης (2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες)

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Σκέρτσος: Μόλις το 0,3% των εμβολιασμένων έχει νοσήσει

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων, ο κ. Σκέρτσος έστειλε μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού κυρίως προς όσους για τους δικούς τους λόγους ακόμη δεν έχουν πάρει αυτή την απόφαση. Είμαστε κοντά στο επιθυμητό τείχος ανοσίας, παρατήρησε με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι τα στοιχεία των εισαγωγών και του μητρώου covid δείχνουν ότι από τους 1,3 εκατ. πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως έως σήμερα, μόνο το 0,3% έχει νοσήσει. Επιπροσθέτως, οι γιατροί επιβεβαιώνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ δεν έχει εμβολιαστεί, σημείωσε με έμφαση ο κ. Σκέρτσος.

Πηγή:iefimerida.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ