ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Συλλογικές δράσεις του Γυμνασίου Κουτσοποδίου για την συνεισφορά των Αργείων στην Επανάσταση του ΄21 (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:32:00 μ.μ. | | | |
Συλλογικές δράσεις του Γυμνασίου Κουτσοποδίου για την συνεισφορά των Αργείων στην Επανάσταση του ΄21 (βίντεο)
Με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, οι μαθητές του Γυμνασίου Κουτσοποδίου υπό την καθοδήγηση της Φιλολόγου, κ.Βελιζιώτη Μαρίας, σχεδίασαν και υλοποίησαν, συλλογικές δράσεις οι οποίες σκοπό είχαν να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τη σπουδαιότητα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ του 1821, να κατανοήσουν τους αγώνες και τη συνεισφορά των Αργείων στον Εθνικοαπαλευθερωτικό αγώνα καθώς και την σπουδαία στρατηγική θέση του Άργους .

Αναλυτικά οι δράσεις :

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ: ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ
Μαθητές της Β τάξης διάβασαν αποσπάσματα του στρατηγού Μακρυγιάννη από την μάχη των Μύλων και με ταυτόχρονη προβολή εικόνων και μουσικής υπόκρουσης δημιούργησαν βίντεο.

ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ: Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΓΕΙΤΙΚΟ ΚΑΜΠΟ
Μαθήτριες της Γ τάξης, δραματοποίησαν (με πρωτότυπους διαλόγους) τη κατάσταση που επικράτησε κατά την είσοδο του Δράμαλη Πασά στο Άργος, πριν τον αποκλεισμό του στον κάμπο του Άργους, τον οποίο έκαψε ο Κολοκοτρώνης με τον Αργείο οπλαρχηγό Δ.Τσώκρη, γεγονός που έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην καταστροφή του στρατού του στα Δερβενάκια. Στο βίντεο που δημιουργήθηκε περιελήφθησαν ιστορικά στοιχεία και φωτογραφικό υλικό.
H Δ΄ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ
Μαθητές της Β τάξης συγκέντρωσαν οπτικό και ιστορικό υλικό από τους χώρους που έγινε ο αγιασμός και οι εργασίες των μελών της Δ Εθνοσυνέλευσης και κατέγραψαν τις αποφάσεις που λήφθηκαν σε μορφή power point.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ