ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Τηλεοπτική παραγωγή 400 εκ. σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι με τον Ντάνιελ Κρεγκ για το Netflix

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:31:00 μ.μ. | | | |
Τηλεοπτική παραγωγή 400 εκ. σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι με τον Ντάνιελ Κρεγκ για το Netflix
Το νησί των Σπετσών επιλέχθηκε από τους παραγωγούς της ταινίας «The Lost Daughter» ως ο βασικός τόπος γυρισμάτων. Συγκεκριμένα, ο δήμος Σπετσών έδωσε το «πράσινο φως» στην παραχώρηση της πλατείας του νησιού για συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες όπου θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα.


Πρόκειται για μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της ομώνυμης νουβέλας της Elena Ferrante. Η ταινία αποτελεί το το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Maggie Gyllenhaal. Στη ταινία πρωταγωνιστεί η οσκαρική ηθοποιός Olivia Colman (από το “The Favourite” του Γιώργου Λάνθιμου) και η Dakota Johnson, γνωστή από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στις «50 αποχρώσεις του γκρι»,o Peter Sarsgaard (ταλαντούχος ηθοποιός και σύζυγος της σκηνοθέτιδας), η Jessie Buckley και ο Paul Mescal. Οι διάσημοι ηθοποιοί φτάνουν σταδιακά incognito στο νησί.

Το ζήτημα που προβληματίζει τους πάντες είναι πως τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν όπως όλα δείχνουν τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, περίοδο που το νησί γεμίζει σιγά, σιγά από τουρίστες και δη τα Σαββατοκύριακα και υπάρχει ζήτημα με τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Φυσικά, οι ιθύνοντες της εταιρείας παραγωγής έχουν δεσμευτεί από την πλευρά τους πως τα γυρίσματα δεν θα λάβουν χώρα Σάββατο ή Κυριακή. Και αυτό προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα ούτε στην ταινία αλλά ούτε και στους κατοίκους του νησιού.

Εκτός των Σπετσών, ωστόσο, μέρος των γυρισμάτων της ταινίας του Ντάνιελ Κρεγκ, «Knives Out» θα πραγματοποιηθεί και στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στο Πόρτο Χέλι της Ερμιονίδας. Εκεί, οι υπεύθυνοι της παραγωγής έχουν φροντίσει να κλείσουν πολυτελές ξενοδοχείο για το υπόλοιπο cast και όσους άλλους συμμετάσχουν στα γυρίσματα

Αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο σίκουελ της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ έχουν «κλειδώσει» στο Netflix σε μία συμφωνία που ίσως ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια δολάρια. Θα πρόκειται δηλαδή για μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές συμφωνίες όλων των εποχών και μάλιστα με ελληνικό «άρωμα».

Η αρχική προβολή της ταινίας εξασφαλίστηκε από την αμερικανική εταιρεία μέσων ενημέρωσης, Media Rights Capital που έκανε τη διανομή μέσα από την Lions Gate Films. Η πρώτη ταινία «Στα Μαχαίρια» κόστισε 40 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα κέρδη της εκτινάχθηκαν στα 311 εκατομμύρια.

Πηγή: athensvoice.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ