ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Στοιχείο διαφήμισης και προσέλκυσης τουριστών η δημιουργία του Μουσείου Ερμιόνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:02:00 μ.μ. | |
Στοιχείο διαφήμισης και προσέλκυσης τουριστών η δημιουργία του Μουσείου Ερμιόνης
Η ομόφωνη έγκριση για την σύσταση του Μουσείου Ερμιόνης στην Αργολίδα, από το Συμβούλιο Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού, ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο για ολόκληρη την Ερμιονίδα, καθώς η δημιουργία ενός μουσείου θα ωφελήσει την ανάπτυξη του τουρισμού. 

Η Ερμιονίδα, μία περιοχή με μεγάλη τουριστική κίνηση, έχοντας ένα μουσείο, θα αποτελεί στοιχείο διαφήμισης και προσέλκυσης μεγαλύτερου αριθμού τουριστών αλλά και ποιοτικότερου επιπέδου επισκεπτών. Αυτό συνακόλουθα, θα φέρει μεγαλύτερα έσοδα και οικονομική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας..

Ο Δήμος Ερμιονίδας είχε εγκρίνει τη δωρεά του πρώην Δημαρχείου Ερμιόνης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ίδρυση και λειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου στον χώρο αυτόν.

Αρμόδιο για τη μελέτη, την κατασκευή, την ίδρυση και τις αδειοδοτήσεις για τα απαραίτητα προς όλα αυτά, την στελέχωση και τη λειτουργία του μουσείου θα είναι το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο προγραμματισμός υλοποίησης κάθε σταδίου των απαραίτητων εργασιών-έργων, όπως μελέτες, σχετικές άδειες, διαμόρφωση χώρων εσωτερικών και εξωτερικών, οικοδομικά, εγκατάσταση εξοπλισμών και γενικά δημιουργία υποδομών λειτουργίας και συναφή, στελέχωση και κανονισμός λειτουργίας του, όπως τα της λειτουργίας, φύλαξης, συντήρησης, προσλήψεων και μισθοδοσίας προσωπικού κλπ., εν τέλει δε και αυτή καθαυτή η λειτουργία του μουσείου, ανήκουν στην αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Να σημειωθεί ότι το θέμα για την ίδρυση και λειτουργία αρχαιολογικού μουσείου στο ακίνητο του πρώην Δημαρχείου-πρώην δημοτικού σχολείου της Ερμιόνης είχε τεθεί στον Δήμο από το Υπουργείο Πολιτισμού κατόπιν προσφοράς της οικογένειας Βαρδινογιάννη. 

Το προς δωρεά ακίνητο έχει επιφάνεια 3.071,10 τετραγωνικών μέτρων. Εντός αυτού υπάρχει κτίριο εμβαδού 511,67 τετραγωνικών μέτρων και τα υπόλοιπα 2.559,43 τετραγωνικά μέτρα αποτελούν τον αύλειο χώρο, όπου υπάρχουν τα αρχαιολογικά ευρήματα του 6ου μ.Χ. αιώνα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ