ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Μαλτέζος: Με την βοήθεια του Υπουργείου θα φέρουμε την υγεία στην Αργολίδα στο επίπεδο που της αξίζει

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:58:00 μ.μ. | | |
Μαλτέζος: Με την βοήθεια του Υπουργείου θα φέρουμε την υγεία στην Αργολίδα στο επίπεδο που της αξίζει
"Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε στην Αργολίδα τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο οποίος ήρθε να διαπιστώσει την κατάσταση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία στο Νομό" δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος
 
Ο κύριος Μαλτέζος ανέφερε αναλυτικά:
 
"Δόθηκε μια μάχη κατά της πανδημίας και ευελπιστούμε πως βρισκόμαστε πια ξεκάθαρα στο τέλος της. Μάχη η οποία όπως δείχνει, πια, θα είναι σύντομα νικηφόρα.

 Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και την ΚΟΜΥ ιδιαίτερα, που παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα αντιμετώπισαν τις όποιες καταστάσεις με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα.

 Θα ήθελα επίσης να επαναλάβω την δήλωση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ότι είμαστε υπερήφανοι ως Περιφέρεια για την ουσιαστική συμβολή μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η συμβολή μας έφτασε τα 120 εκατομμύρια € περίπου είτε σε στήριξη επιχειρήσεων, είτε σε προμήθειες σε αναλώσιμα και ιατρικά μέσα, είτε σε πιστώσεις προς δημόσιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων με μετανάστες.

Ήταν χρήματα τα οποία στερήθηκε ο πελοποννησιακός λαός από έργα υποδομών. Από τα 120 εκατομμύρια τα 50 πήγαν ευθέως προς την υγεία για αναλώσιμα.

Έχουμε ήδη εντάξει προγράμματα για τα δύο νοσοκομεία στο ΕΣΠΑ, ολοκληρώνουμε την ανακαίνιση στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού, έχουμε ήδη διαθέσει αρκετά χρήματα για την αγορά καθώς και τη διάθεση μηχανημάτων.

Αυτό δε σημαίνει ότι η κατάσταση της υγείας στην Αργολίδα είναι ικανοποιητική. Και, πως να είναι ικανοποιητική όταν δεν διαθέτουμε ένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο ικανό να παρέχει Υπηρεσίες Υγείας στις δύο μεγάλες πόλεις αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες της Αργολίδος.

Την ανάγκη αυτή έχει αντιληφθεί απολύτως ο Περιφερειάρχης και όπως έχουμε ήδη δηλώσει, το πρώτο αίτημα μας θα είναι η ένταξη στο ταμείο ανάκαμψης της ανέγερσης του νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργολίδας. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η επισήμανση του Πρωθυπουργού, μόλις προχτές, ότι είναι απαράδεκτη η ύπαρξη δύο μικρών νοσοκομείων σε πολύ κοντινές πόλεις.

 Δεν θα είναι μία εύκολη προσπάθεια θα χρειαστούμε, βεβαίως, την αμέριστη βοήθεια του Υπουργείου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να μπορέσουμε να φέρουμε την υγεία στην Αργολίδα στο επίπεδο που της αξίζει."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ