ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΕΦΚΑ: Πρόβλημα και στην Αργολίδα διαπιστώνει ο Αραχωβίτης όπου δεν υπάρχει τμήμα ΚΕ.Π.Α

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:54:00 μ.μ. | | | |
ΕΦΚΑ: Πρόβλημα και στην Αργολίδα διαπιστώνει ο Αραχωβίτης όπου δεν υπάρχει τμήμα ΚΕ.Π.Α
Αφού “εγκαίρως και εγγράφως” ακολούθησε τις οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ και ενημέρωσε για την επίσκεψή του, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Στ. Αραχωβίτης επισκέφθηκε την Τοπική Διεύθυνση ΕΦΚΑ Αρκαδίας την Παρασκευή, 4 Ιουνίου, όπου είχε συνάντηση με την Διευθύντρια κα. Κουτουζή, με τον προϊστάμενο συντάξεων κ. Μαλλίρη, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Δ.Σ των εργαζομένων και τον προϊστάμενο ΚΕΑΟ κ. Μπαμπίλη, καθώς επίσης επισκέφθηκε και τα τμήματα, συνομιλώντας με τους εργαζομένους.


Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα αυτό της δραματικής έλλειψης προσωπικού, που έχει σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και την ραγδαία αύξηση του χρόνου αναμονής για την έκδοση συντάξεων. Καίριο πλήγμα μάλιστα επέφερε η απόλυση των συμβασιούχων που είχαν προσληφθεί με το πρόγραμμα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ. Η έλλειψη προσωπικού είναι τόση, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαρχόντων υπαλλήλων, τα προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας είναι μεγάλα και αν δεν υπάρξουν άμεσα προσλήψεις αυτά θα μεγιστοποιηθούν.

Σα να μην έφτανε η δραματική υποστελέχωση, έχουμε και τη δημιουργία νέων αρμοδιοτήτων, χωρίς την αντίστοιχη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό, υπάλληλοι χωρίς την παραμικρή τεχνογνωσία για την διαχείριση συνταξιοδοτικών και άλλων διοικητικών θεμάτων.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει επίσης και στο Νομό Αργολίδας που δεν υφίσταται τμήμα ΚΕΠΑ και δημιουργεί πρόβλημα τόσο στους πολίτες, όσο και στο προσωπικό της Τρίπολης που απασχολεί προσωπικό για να καλύψει το διοικητικό κενό. Αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργίας είναι να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι και ταυτόχρονα να υπάρχει μια τεράστια και ακατανόητη σπατάλη δυνάμεων στο προσωπικό.
 
“Την ώρα που η Κυβέρνηση επαίρεται για την ψηφιακή διαχείριση όλων των υπηρεσιών, στην Τρίπολη δουλεύουν με Windows 2000. Προτιμά να προσλαμβάνει αστυνομικούς ως ανθρωποφύλακες μέσα στα πανεπιστήμια, παρά να προσλαμβάνει στελέχη στον ΕΦΚΑ ώστε να αποδίδονται οι συντάξεις στην ώρα τους” υπογράμμισε ο βουλευτής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ