ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Έχετε φανταστεί πως θα ήταν το Ναύπλιο αν σήμερα ήταν πρωτεύουσα της Ελλάδας;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:51:00 μ.μ. | |
Έχετε φανταστεί πως θα ήταν το Ναύπλιο αν σήμερα ηταν πρωτεύουσα της Ελλάδας
Στο υποτιθέμενο ερώτημα "Πως θα ήταν σήμερα το Ναύπλιο αν ηταν Πρωτεύουσα της Ελλάδας", ασχολήθηκε με άρθρο του το ηλεκτρονικό περιοδικό walkie talkie το οποίο υπογράφει ο συνάδερφος Γιώργος Κολέτσος, όπου μάλιστα προσπάθησε και μέσα από εικόνες που επεξεργάστηκε να κάνει πιο παραστατική την υποτιθέμενη αυτή εκδοχή και τις συνέπειες που θα είχε στην ίδια την πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικά το άρθρο:  

Πώς θα ήταν το Ναύπλιο σήμερα, αν είχε παραμείνει η πρωτεύουσα της Ελλάδας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αλλά πιθανότατα η αρχοντική αυτή πόλη θα είχε την ίδια κατάληξη… Πολύ τσιμέντο και παραδοσιακοί οικισμοί μόνο γύρω από το κάστρο όπως συμβαίνει με το Μοναστηράκι.
Το κλίμα είναι σχεδόν ίδιο με εκείνο της Αθήνας, όμως η υγρασία είναι μεγαλύτερη, η βλάστηση δεν είναι τόσο πυκνή και ίσως οι θερμοκρασίες να ήταν λίγο παραπάνω ασφυκτικές, τα καλοκαίρια. Το βέβαιο είναι πως ο Αργολικός κόλπος θα είχε μολυνθεί: η ναυτική δραστηριότητα ήταν ανέκαθεν σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας της Αργολίδας και πιθανότατα ένα μεγάλο λιμάνι όπως εκείνο του Πειραιά αλλά και βιομηχανικές εγκαταστάσεις σαν της Ελευσίνας και του Ασπρόπυργου θα είχαν καταστρέψει το περιβάλλον. Ο Αργολικός κόλπος μοιάζει πολύ πιο κλειστός από τον Σαρωνικό και σε μια απλοϊκή ανάλυση θα ήταν πιο ευάλωτος στη ρύπανση.

Το όμορφο Τολό θα ήταν ένα ωραίο παραλιακό προάστιο γεμάτο πολυκατοικίες, όπου κανείς δε θα μπορούσε να κάνει μπάνιο με ασφάλεια. Σα τη Γλυφάδα της Αθήνας για παράδειγμα.
Η Πελοπόννησος ολόκληρη θα ήταν σαφώς πιο αναβαθμισμένη οικονομικά αλλά η γεωργική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής του Άργους θα ήταν σαφώς χαμηλότερης απόδοσης και ποιότητας. Οι απέραντες εκτάσεις με τις πορτοκαλιές δε θα υπήρχαν. Οι Σπέτσες ίσως είχαν την “τύχη” της Σαλαμίνας και η Ύδρα θα ήταν κάτι σαν τη σημερινή Αίγινα με νερά όχι και πολύ καθαρά.

Αν λάβει κανείς υπόψη του το τι γίνεται σήμερα με την κίνηση στους δρόμους ειδικά τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, μπορεί εύκολα να υποθέσει πως το κυκλοφοριακό θα ήταν μια μεγάλη πληγή για την πόλη!
Από την άλλη μεριά, μέσα σε όλη αυτή τη δυστοπία, υποθέτουμε πως οι Μυκήνες θα είχαν τη θέση που τους αξίζει ως πολιτιστικό μνημείο ενδεχομένως και με ένα μεγάλο μουσείο σαν εκείνο της Ακρόπολης.

Δείτε την συνέχεια του άρθρου στο walkie-talky.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ