ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Οι εργαζόμενοι δεν μασάνε!!

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Οι εργαζόμενοι δεν μασάνε!!
Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές σ’ όλη τη χώρα αλλά και στο νομό, που έστειλαν μήνυμα καταδίκης του αντεργατικού εκτρώματος της ΝΔ και απαίτησαν την άμεση απόσυρσή του!
Χτες από τις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις, σε όλη τη χώρα, ακούστηκε δυνατά το μήνυμα των εργαζομένων και των συνδικάτων τους για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα!
Από άκρη σε άκρη όλη η χώρα «παρέλυσε» και χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών φωνάζοντας:

«Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο δεν είναι για παζάρια και για διάλογο».
Ωστόσο, τα εργατικά κέντρα του νομού, άπραγα ξανά, μακριά από τις ανησυχίες και τους αγώνες των εργαζομένων, έμειναν στις συνεντεύξεις και στα κούφια καλέσματα!

Προσπάθησαν να δώσουν άλλο περιεχόμενο στην απεργία, αυτό της «συνδιαμόρφωσης» του νομοσχεδίου με την κυβέρνηση… Μαζί με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ εξέφρασαν μετά την απεργία και πάλι «τις αντιρρήσεις τους στις αντεργατικές διατάξεις», θάβοντας το δίκαιο πανεργατικό αίτημα της απόσυρσης εδώ και τώρα του τερατουργήματος.
Αυτό βέβαια φάνηκε και στο σύνθημα που είχαν ρίξει οι εργατοπατέρες για την απεργία, «Με εξαθλιωμένους εργαζόμενους ανάπτυξη δεν γίνεται», αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που έχει ως «καύσιμη ύλη» τα εργατικά δικαιώματα.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι, στο νομό οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να ξεπλύνει τις αμαρτίες του, ήρθε στην ίδια πλατεία με τα εργατικά σωματεία.

Σαν τον «κούκο» που προσπαθεί να κάνει τα αυγά του σε ξένες φωλιές, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει τον «ηγέτη της αντιπολίτευσης» και του εργατικού κινήματος, που λιγουρεύεται «αντιδεξιά» μέτωπα.
Η αλήθεια είναι όμως ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους δεν λένε «τα ίδια» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί αγωνίζονται για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα που τσακίζει τις ζωές τους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως μας αποκάλυψε ο βουλευτής του Κυρίτσης, «καίγεται» μόνο για τα ψηφαλάκια τους, για να ξαναγίνει κυβέρνηση, χαλίφης δηλαδή στη θέση του χαλίφη στο σβέρκο του λαού.
Τα συνδικάτα αγωνίζονται επίσης για την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο με σύγχρονα δικαιώματα, που σημαίνει κατάργηση και όλων των αντεργατικών νόμων που ψήφισε ή διατήρησε ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Αρα καθόλου «τα ίδια» δεν λένε ΣΥΡΙΖΑ και συνδικάτα, όσο κι αν προσπαθεί να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του αντεργατικού νομοσχεδίου της ΝΔ.

Οι εργαζόμενοι δεν μασάνε!!

Συνεχίζουμε την πάλη μας!

Το νομοσχέδιο είναι αντεργατικό από την πρώτη μέχρι την τελευταία του γραμμή, απορρίπτεται, είναι για τα σκουπίδια!

Ο αγώνας συνεχίζεται από αύριο, με προοπτική κλιμάκωσης στις 16/6

Για να μην περάσει το νομοσχέδιο, να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο όλων των κομμάτων, για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και σύγχρονα δικαιώματα.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ