ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Αργολίδα: Στο “Αντώνης Τρίτσης” η ανάπλαση του Λυγουριού - Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:54:00 π.μ. | | |
Αργολίδα: Στο “Αντώνης Τρίτσης” η ανάπλαση του Λυγουριού
Αίτημα για την ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” δύο έργων συνολικού προϋπολογισμού 6.046.619,95 ευρώ υπέβαλε στο υπουργείο Εσωτερικών η Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Αστική Αναζωογόνηση Περιοχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ιδιαίτερο πολιτιστικό, ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον”, στον άξονα προτεραιότητας “Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών” με τίτλο “Αστική αναζωογόνηση”.

Η πρόταση της Περιφέρειας αναφέρεται ειδικότερα στα εξής δύο έργα:

Α) Ανάπλαση δρόμων στο Λυγουριό, με προϋπολογισμό 2.760.619,95 ευρώ. Το εν λόγω έργο αφορά στην ανάπλαση βασικών οδικών αξόνων του βόρειου τμήματος του οικισμού του Λυγουριού, καθώς και μικρών τμημάτων των κάθετων διασταυρώσεων με αυτούς που οδηγούν σε σημεία ενδιαφέροντος.

Β) Ανάπλαση της πλατείας Καποδιστρίου, στα Φιλιατρά, με προϋπολογισμό 3.286.000 ευρώ. Με το εν λόγω έργο προβλέπεται η διατήρηση της μονοδρόμησης περιμετρικά της πλατείας και η επέκταση των πεζοδρομίων γύρω από αυτή. Επίσης, η κεντρική πλατεία θα επεκταθεί σε κάποιο τμήμα και θα αναδιοργανωθεί πλήρως.
Τι ανέφερε ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης:

Έχουμε αποφασίσει στις άνευ λόγου γκρίνιες να απαντάμε με τη δουλειά μας!
Στις άνευ λόγου επιθέσεις και τα ψέματα,​ με την αλήθεια!
Στους ανθρώπους που μας βοηθούν, με την ευγνωμοσύνη μας
Και σε αυτούς που μας βάζουν εμπόδια,​ με την αδιαφορία μας.

Έτσι λοιπόν,​ σήμερα, θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι όταν οι φορείς και οι υπηρεσίες συνεργάζονται,​ το αποτέλεσμα είναι ΠΑΝΤΑ ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!
Μια υπηρεσιακή δουλειά που θα γινόταν σε μήνες, βάσει των χρονοδιαγραμματων του δημοσίου τομέα,​ έγινε σε μια εβδομάδα!!

Τα βήματα:

Η τροποποίηση του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης όπου έδινε δυνατότητα εντός 10 ημερών στις περιφέρειες να κανουν συμπληρωματικες προτάσεις για την πρόσκληση ΑΤ6 (Αστικές Αναπλασεις)
Η θετική και ενθουσιώδης ανταπόκριση του Περιφερειαρχη κ. Νικα στην πρόταση μας.
Η μελέτη του μισου τμήματος του πάνω χωριού από το μελετητικο γραφείο του κ. Μανιαδακη Νίκου (μελέτες από το 2015)

Η μελέτη του υπόλοιπου μισου τμήματος από το μελετητικο γραφείο των κ. Γιαννουλη Θοδωρή και Ξυπολια Δημητρη (μελέτη 2021)
Η επικαιροποιηση και ολοκλήρωση όλων των μελετών από τον κ. Ξυπολια Δημητρη.
Η παραλαβή των μελετών από την ΑΝ.ΑΡ. και τον κ. Νταναβαρα Μιχάλη
Η θεώρηση από την Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Ναυπλιεων.
Η παραλαβή από το τεχνικό συμβούλιο της Περιφερειας Πελοποννήσου και τον κ. Μουταφιδη
Και φυσικά,​ η αμέριστη βοήθεια και γρήγορη ανταπόκριση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας κ. Δαβακου και κ. Δρουζα καιντης ειδικής συνεργάτιδος του Δημάρχου, μηχανικού Κα Δημάκη Σοφία.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι και οι υπηρεσίες κατάφεραν,​ εμπρόθεσμα και ξαφνικά (μέσα σε 10 μέρες) να συντονιστούν,​ να κάνουν τα απαραίτητα συμβούλια (και εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε και όλους τους αιρετούς συμμετέχοντες σε αυτά συμπολιτευσης και αντιπολίτευσης) και σήμερα με αριθμό πρωτοκόλλου 11785/ 11-6-2021 να κατατεθεί η πρόταση μας, μέσω της Περιφερειας Πελοποννήσου για την ανάπλαση των οδών του Λυγουριού προϋπολογισμού 2.800.000€.

Δεν ξέρω αν θα εγκριθούμε προς χρηματοδότηση,​ αν και θεωρώ ότι η πρόταση επειδή είναι άρτια και εμβληματική θα ενταχθεί,​ αλλά και μόνο που κατατέθηκε είναι ένα πραγματικός άθλος και φυσικά ένα ώριμο πλέον έργο για να το βλέπουμε με αισιοδοξία!!!




ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ