ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Ποταμός Ασκληπιός στην Κάντια Αργολίδας: Μια όαση που λίγοι γνωρίζουν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:59:00 π.μ. | | |
Ποταμός Ασκληπιός στην Κάντια Αργολίδας: Μια όαση που λίγοι γνωρίζουν
Η μεγάλη αμμώδης παραλία της Κάντιας του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα είναι γνωστή για τα ήρεμα και γαλανά νερά της αλλά λίγοι γνωρίζουν την όαση του ποταμού Ασκληπιού.
Η Παραλία Κάντιας προσελκύει πολλούς τουρίστες, αφού στην περιοχή προσφέρονται πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, παραλιακά μπαρ, ταβέρνες, ντους και δωρεάν χώρους στάθμευσης σε όλο το μήκος της.
Λόγω της μεγάλης της έκτασης, προτιμάται και από κάποιους ως παραθαλάσσιο ησυχαστήριο στις πιο απόμερες γωνιές της, όπως λίγο πριν το μικρό έλος προς το τέλος της παραλίας.
Από την δυτική μεριά της διακρίνεται ο ποταμός Ασκληπιός που σχηματίζει “Δέλτα” καθώς φτάνει προς την θάλασσα. 
Πρόσφατα στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δράσεων του προγράμματος "Πράσινος Ιούνιος", αρχικά με πρωτοβουλία του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, πραγματοποιήθηκε γενικός καθαρισμός των εκβολών του Ασκληπιού ποταμού και στη συνέχεια, σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας προχώρησε στον καλλωπισμό του φυτεύοντας δέντρα.
Στην Παραλία Κάντιας και συγκεκριμένα στις εκβολές των πηγών του Ασκληπιού, ζούν διάφορα είδη ψαριών και θαλάσσιες χελώνες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ