ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Στους Μύλους Αργολίδας γιόρτασαν τους Δώδεκα Αποστόλους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:10:00 μ.μ. | | |
Στους Μύλους Αργολίδας γιόρτασαν του Δώδεκα Αποστόλους
Με κάθε λαμπρότητα εορτάζεται η σύναξη των Δώδεκα Αποστόλων στους Μύλους Αργολίδας.

 Την παραμονή της εορτής Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 ,τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδας Χρυσοστόμου Παπουλέση . 
Στον πανηγυρικό εσπερινό συμμετείχε και ο πρωτοπρεσβύτερος και πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιο Σελλή. 
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο όρθρος και η θεία λειτουργία χοροσττούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου.
Οι Απόστολοι του Χριστού θα ξεχωρίζουν μέσα στην Ιστορία της Εκκλησίας, σαν οι υπέρλαμπροι αστέρες πρώτου μεγέθους της πνευματικής ζωής. Την 30η Ιουνίου, η Εκκλησία γιορτάζει τους δώδεκα Αποστόλους που αρχικά εξέλεξε ο Κύριος, πλην του Ιούδα Ισκαριώτη. Αυτοί είναι: Σίμωνας (Πέτρος), Ανδρέας, Ιάκωβος, Ιωάννης, Φίλιππος, Θωμάς, Βαρθολομαίος (Ναθαναήλ), Ματθαίος, Ιάκωβος του Αλφαίου, Σίμωνας ο Ζηλωτής, Ιούδας ο αδελφός του Ιακώβου του μικρού και ο Ματθίας, που εξελέγη μέσα στο υπερώο τις παραμονές της Πεντηκοστής, σε αντικατάσταση του Ιούδα του Ισκαριώτη. 
Τη ζωή του καθενός των Αποστόλων αυτών, σκιαγραφούμε στις ιδιαίτερες γιορτές τους. Εδώ γίνεται υπενθύμιση της ενότητας που είχαν μεταξύ τους, αλλά και της ηθικής τους, που τόσο συνέβαλε στην πνευματική εν Χριστώ αναγέννηση του κόσμου. Έχουμε, λοιπόν, χρέος και εμείς οι αγωνιζόμενοι χριστιανοί, να κινούμαστε στα ίχνη τους και με θερμό ζήλο για τη διάδοση του σωτηριώδους μηνύματος του Ευαγγελίου, που διέπνεε κι αυτούς, να γίνουμε μιμητές του έργου τους.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ