ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Ξενοδόχοι: "Δώρο Θεού" οι Αμερικανοί τουρίστες για την πόλη του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:03:00 μ.μ. | | | |
Ξενοδόχοι: "Δώρο Θεού" οι Αμερικανοί τουρίστες για την πόλη του Ναυπλίου
Την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού φέρνει η αναπάντεχη έκρηξη των αφίξεων Αμερικανών ταξιδιωτών, την οποία καταγράφει ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian, καθώς στη σκιά της Ακρόπολης, οι τουρίστες από τις ΗΠΑ είναι εκείνοι που επωφελούνται από την αποφασιστικότητα της Αθήνας να ανοίξει τη σεζόν.

«Οι Αμερικανοί είναι στην πόλη. Οι δουλειές πάνε καλά, το μαγαζί πάει καλά και έχω παγωμένα ποτά», λέει στην εφημερίδα ο Τεό Ηλιάδης, ιδιοκτήτης του καταστήματος χαλιών The Loom στην Πλάκα.

Οι Αμερικανοί τουρίστες δεν το έχουν για τίποτα να ξοδέψουν έως και 15.000 ευρώ για παραδοσιακά χαλιά, καθώς «εκτιμούν το χειροποίητο και ξοδεύουν πολλά», εξηγεί.

«Έρχομαι εδώ, εδώ και χρόνια, αλλά ποτέ δεν υπήρχε απευθείας πτήση από το Σικάγο», λέει η Καρίν Σιλκαΐτις. «Όταν το είδα στο ίντερνετ είπα ‘θα πάμε’. Ήταν ένα τεράστιο αεροπλάνο και πολύ γεμάτο. Όλοι νιώθουν την ανάγκη να ταξιδέψουν αφότου ήταν κλεισμένοι για τόσο πολύ καιρό», προσθέτει, καθώς οι απευθείας πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας που εγκαινιάστηκαν φέτος είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά.

Στη συνεργασία με την αμερικανική πλευρά συνέβαλε και το γεγονός ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας δεν έχουν υπάρξει ποτέ καλύτερες, σε διπλωματικό ή στρατιωτικό επίπεδο, ενώ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης πέρασε μεγάλο μέρος του τελευταίου 6μήνου σε ένα αεροπλάνο, προωθώντας την Ελλάδα.

Ήδη, πάνω από το 40% των θέσεων στις πτήσεις είναι πουλημένες, λέει, εκτιμώντας ότι η αμερικανική αγορά θα κινηθεί περίπου στο 50% των μεγεθών του 2019.

«Σκεφτήκαμε να πάμε στο Λονδίνο, αλλά η Ελλάδα το έκανε τόσο πολύ πιο εύκολο», σημειώνει η Σιλκαΐτις. «Στην Αγγλία, έπρεπε να μπούμε σε καραντίνα και να κάνουμε τεστ. Για την Ελλάδα, μας είπαν ότι εάν μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε εμβολιασμένοι και να συμπληρώσουμε το έντυπο εντοπισμού επιβατών, είμαστε ελεύθεροι να μπούμε», εξηγεί. Και αποκαλύπτει ότι το ελληνικό προξενείο στο Σικάγο τους ενθάρρυνε να έρθουν στη χώρα. «Η Ελλάδα σας χρειάζεται, η οικονομία σας χρειάζεται, ξοδέψτε, ξοδέψτε, ξοδέψτε», τους είπε.

Χωρίς αφίξεις από τη Βρετανία, ακόμα και τα μικρότερα ελληνικά ξενοδοχεία ποντάρουν στον «αμερικανικό παράγοντα». «Οι Αμερικανοί είναι ο παράδεισος για εμάς», λέει ο Αλέκος Καστρινός, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Περιβόλι έξω από το Ναύπλιο, εξηγώντας ότι είναι φιλικοί, ανοικτοί και έχουν την τάση να δίνουν γενναιόδωρα φιλοδωρήματα.

«Είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας. Θα αφήσουν τα χρήματά τους και αυτό θα μας βοηθήσει πολύ έπειτα από τον καταστροφικό κορωνοϊό και την οικονομική κρίση. Είναι δώρο Θεού», τονίζει.

Πηγή: skai.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ