ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Προβλήματα επισημαίνει με επιστολή του στον Ν. Χαρδαλιά το Σωματείο Πυροσβεστών Αργολίδας και Αρκαδίας

Επιστολή του Σωματείου Πυροσβεστών Αργολίδας και Αρκαδίας στον Ν. Χαρδαλιά
Αξιότ. κ Υπουργέ .

Από το καλοκαίρι του 2019 έχει γίνει ορατή από όλους η προσπάθεια αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σώματος. Είναι γνωστό σε όλους τους συναδέλφους μας αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι τα πρώτα θετικά αποτελέσματα φέρουν την σφραγίδα την δική σας, αλλά. και των άξιων συνεργατών σας κ. Παπαγεωργίου , κ. Αρχηγού, κ. Υπαρχηγού . 

Παρότι από τις αρχές της Άνοιξης του 2020 έως σήμερα σας ανατέθηκε από τον κ. Πρωθυπουργό και η αντιμετώπιση και η διαχείριση των μέτρων ενάντια στην πανδημία , εσείς είστε καθημερινά κοντά στα σοβαρά συμβάντα, και στα προβλήματα που αφορούν το Π.Σ.

Μέσα από αυτό το έγγραφο κ. Υπουργέ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια από τα σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν την περιοχή μας και χρήζουν άμεση παρέμβαση σας .

Αξιολογούμε ως πρώτο πρόβλημα πολλών ετών να σας αναφέρουμε την αναγκαιότητα μεταστέγασης της Π.Υ Ναυπλίου σε κτήριο που να έχει όλες τις προϋποθέσεις στέγασης Υπηρεσίας (για προσωπικό , οχήματα, κτλ) και η αναβάθμιση της από σταθμό Γ τάξης με βάση τα πoλλά συμβάντα που αντιμετωπίζει .

Στην περιοχή του Δήμου Επιδαύρου πέρσι το καλοκαίρι εσείς βρεθήκατε και εγκαινιάσατε το Εποχικό Κλιμάκιο Νέας Επιδαύρου . Η απόσταση από την Π.Υ Ναυπλίου αυτού του κλιμακίου είναι πάνω από 50 χλμ στην περιοχή υπάρχει ο οδικός άξονας Ισθμού -Ερμιονίδος και Ισθμού – Τροιζήνιας με αρκετά τροχαία συμβάντα ( με παράδειγμα το πρόσφατο θανατηφόρο) επίσης μια τεράστια δασική έκταση που υπάρχει στην περιοχή, και ένα παγκόσμιος γνωστό Αρχαίο θέατρο. Η μετατροπή κ. Υπουργέ του Εποχικού Κλιμάκιου σε Πυροσβεστικό Κλιμάκιο είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο. Στα θετικά είναι ότι οι εγκαταστάσεις στέγασης είναι έτοιμες.

Κύριε Υπουργέ εκτός των παραπάνω δύο περιπτώσεων που σας αναφέραμε και αφορούν την περιοχή μας, θέλουμε να δώσετε λύση στο σοβαρότατο θέμα των

επιπλέον ωρών εργασίας των συναδέλφων . Δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται οι πυροσβέστες να καταπονούνται με συνεχείς επιφυλακές και εξαντλητικά ωράρια εργασίας και να αμείβονται με ρεπό. Πολύ κακώς ο Νόμος 4662 με τόσα άρθρα δεν περιέχει το θέμα αυτό και να δίνει λύση παρότι προτάθηκε στην διαβούλευση.

Πρέπει να θεσπιστεί άμεσα οικονομική αποζημίωση για την επιπλέον εργασία μας. Τελειώνοντας σας αναφέρουμε την ανάγκη που έχει το Π.Σ λόγο κλιματικής αλλαγής και όχι μόνο, για νέο «αίμα» πυροσβεστικών υπαλλήλων. Από τότε που κάποιοι αποφάσισαν οι προσλήψεις στην πυροσβεστική να γίνονται μέσο Πανελληνίων εξετάσεων εμείς ήμασταν αντίθετοι. Δεν είναι δυνατόν ο μαθητής από το θρανίο να γίνει σε 2-3 χρόνια πυροσβέστης και να ανέβει στο UNIMOC και να πάει στις πυρκαγιές στα βουνά.

Για αυτό λοιπόν όπως και εσείς γνωρίζεται πολύ καλά οι 2200 περίπου συμβασιούχοι πυροσβέστες είναι μονόδρομος να ενταχθούν άμεσα στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας και πιστεύουμε ότι το έγγραφο μας δεν θα μείνει ως ένα απλά εισερχόμενο μήνυμα στο e-mail σας . 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ