ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Έκλεισαν σχολεία λόγω του καύσωνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:42:00 π.μ. | |
Έκλεισαν σχολεία λόγω του καύσωνα
Σε κλοιό υψηλών θερμοκρασιών εισέρχεται η χώρα με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται στο κόκκινο. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι το Ιόνιο αλλά και τα ηπειρωτικά όπου οι θερμοκρασίες, θα ξεπεράσουν σήμερα τους 40 βαθμούς σε περιοχές μακριά από την θάλασσα, όπως Πέλλα, Πιερία, Ημαθία, Θεσσαλία, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Λακωνία, και τους 42-43 από αύριο Πέμπτη με πιο ζεστές ημέρες τη Παρασκευή και το Σάββατο, όπου θα έχουμε την κορύφωση. 

Από την Κυριακή και από τα βόρεια θα ξεκινήσει η μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Στα νησιά του Αιγαίου και τις παράκτιες περιοχές όπου οι θερμοκρασίες θα είναι κατά 3-6 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων οδήγησαν τους δήμους Θηβαίων, Αλιάρτου-Θεσπιέων, Λεβαδέων και Λαμίας να ανακοινώσουν κλειστά σχολεία. Ειδικότερα, ανακοίνωσαν το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων την Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 δεδομένου ότι στα σχολεία δεν υπάρχει ο κατάλληλος κλιματισμός και μαθητές και εκπαιδευτικοί οφείλουν τα τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω covid-19.

Ο Γιάννης Καλλιάνος μίλησε στο Mega και δήλωσε πως θα σημειωθεί μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες.

«Ο καύσωνας θα διαρκέσει έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, και όχι μέχρι την Κυριακή που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το 8ήμερο θα επηρεαστούν ιδιαίτερα τα κεντρικά, δυτικά και βόρεια της χώρας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 41 - 42 βαθμούς, ενώ στην Αττική το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει μέχρι 39 - 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει μέσα από την συχνότητα του OPEN, πως το πρώτο κύμα καύσωνα για το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε από την Τρίτη 22 Ιουνίου.

Η θερμοκρασία θα ανέβει καθώς στη χώρα μας φτάνουν πολύ θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής βάζοντας όλη την Ελλάδα στο «κόκκινο».

Επίσης, η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες (μέγιστες τιμές) θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, περίπου στους 42 στη Λάρισα και στους 41 στην Καρδίτσα, 38 με 39 στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας ενώ κοντά στους 40 σε δυτική Στερεά, Πελοπόννησο, Αττική , Βοιωτία, Αργολίδα, Λακωνία και Μεσσηνία.

«Στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα το κύμα ζέστης θα συνοδεύεται και από αυξημένα επίπεδα υγρασίας που κάνουν μεγαλύτερη τη δυσφορία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε πως πολλή ζέστη, σκόνη αλλά και λίβας σε ορισμένες περιοχές, θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχει έντονη θολούρα στις περισσότερες δυτικές και ηπειρωτικές περιοχές λόγω σκόνης, ενώ η ενδοχώρα ζεσταίνεται απότομα, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες, οι οποίες θα φτάνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, να σημειώνονται στην Ανατολική Πελοπόννησο, τη Στερεά και τη Θεσσαλία.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, όπως και ο ερχομός σκόνης που θα αυξήσει τη δυσφορία σε ορισμένες περιοχές και θα δημιουργεί ένα θολό τοπίο σε ακόμη περισσότερες.

Παράλληλα, υπάρχουν ενδείξεις πως την Πέμπτη και την Παρασκευή, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, στα πεδινά και όχι μόνο, θα βγάλει έναν σχετικά δυνατό λίβα με τη μορφή δυτικού-βορειοδυτικού ανέμου, έναν πολύ θερμό άνεμο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ