SUPER MARKET ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Εξαιρετική μουσική βραδιά στο Άργος με το αφιέρωμα στις "Μεγάλες κυρίες του Ελληνικού πενταγράμμου"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:02:00 π.μ. | | |
Εξαιρετική μουσική βραδιά στο Άργος με το αφιέρωμα στις "Μεγάλες κυρίες του Ελληνικού πενταγράμμου"
Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στις "Μεγάλες κυρίες του Ελληνικού πενταγράμμου" με την Αναστασία Νίνου Δημητρίου & 5μελή ορχήστρα απόλαυσαν το βράδυ της Κυριακής 27 Ιουνίου στην Πλατεία Αγίου Πέτρου στην εξέδρα δίπλα στο ποταμάκι στο Άργος.
Μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού, οι οποίες θαυμάστηκαν και δοξάστηκαν στις εμφανίσεις τους, έγιναν είδωλα και λατρεύτηκαν από τους πιστούς τους, όπως η Τζένη Βάνου, η Πόλυ Πάνου, η Ρίτα Σακελλαρίου, η Βίκυ Μοσχολιού, η Μαρινέλλα, η Δούκισσα, η Χάρις Αλεξίου, η Μαρίκα Νίνου, η Σοφία Βέμπο, η Σωτηρία Μπέλλου, κα.
Τραγουδίστριες, οι οποίες με το χάρισμα και την προσωπικότητά τους ερμήνευσαν τα ωραιότερα τραγούδια των μεγάλων συνθετών που σφράγισαν ολόκληρες εποχές, έγραψαν ιστορία κι εξακολουθούν να µας συντροφεύουν.
Εκτός από τα τραγούδια που ακούστηκαν, έγινε και μια σύντομη αφήγηση κάποιων γεγονότων από τη ζωή των ερμηνευτριών από τον Βασίλη Τραϊφόρο (ηθοποιό και συγγραφέα) απόγονο του γνωστού Μίμη Τραϊφόρου.Χορευτικές νότες πρόσθεσαν χορευτές από το σωματείο Χορόσημο και τη σχολή χορού Bailando. Ήταν μια επιτυχημένη βραδιά που διοργάνωσε η ΚΕΔΑΜ και την παρακολούθησαν πολλοί Αργείοι.
Την παράστασή παρακολούθησε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μπέγγος κα.
Η Αναστασία Νίνου Δημητρίου γεννήθηκε στο Άργος Αργολίδος. Από 8 ετών διδάσκονταν πιάνο και από τα 13 χρόνια συμμετείχε στη χορωδία του Μάνου Διαμαντή. Στα 18 της ξεκίνησε σπουδές στο Ελληνικό ωδείο Αθηνών και στο Εθνικό ωδείο με τον τενόρο Μάνο Μητσάκο και αρίστευσε παίρνοντας πτυχία στην Φούγκα, στην Αντίστιξη, στην Αρμονία, στα παραδοσιακά κρουστά, δίπλωμα στη Μονωδία και ειδικεύσεις σε μουσικοκινητικά προγράμματα, στην ειδική αγωγή και στα παιδαγωγικά. 
Παράλληλα τραγουδούσε και . συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες του Ελληνικού πενταγράμμου. Μερικοί από αυτούς είναι ο Πουλόπουλος, ο Αντύπας, οι Ζικ Ζακ, ο Πολυκανδριώτης, ο Κουρκούλης, ο Οικονομόπουλος, ο Κιάμος, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Πανταζής και ο Πλούταρχος. Το 2009 έλαβε μέρος στο 7ο φεστιβάλ Αλεξάνδρειας με τραγούδι του Χάρη Χαλκίτη και στίχους δικούς της και πήρε το 2ο βραβείο ανάμεσα σε 45 συμμετέχοντες από 22 χώρες. 
Το 2016 εκδόθηκε η πρώτη της σειρά μουσικών παραμυθιών ¨Η Τσιπούρα η Λενιώ¨ από τη Χάρτινη πόλη οπού μετράει ήδη 5 εκδόσεις και βραβεύτηκε το 2019 από τους Έλληνες λογοτέχνες με το πρώτο βραβείο παιδικής ποίησης και μουσικής. Σήμερα κάνει συναυλίες – αφιερώματα στην Αθήνα και μαθήματα μουσικοκινητικής, φωνητικής, ανωτέρων θεωρητικών και αρμονίου σε συνεργασία με ωδεία και σχολεία.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ