ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Ηλίας Ταμπουρατζής: Εποχή Μαυρογιαλούρων στο Δήμο Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:42:00 π.μ. | | |
Ηλίας Ταμπουρατζής: Εποχή Μαυρογιαλούρων στο Δήμο Επιδαύρου
Αγαπητές και αγαπητοί συνδημότες,

Όντας εδώ και καιρό αρκετά προβληματισμένος ως νέος δημοτικός σύμβουλος για την εξέλιξη των πεπραγμένων στο Δήμο μας και παρατηρώντας τις μέχρι τώρα ενέργειες και εξαγγελίες της δημοτικής αρχής, αισθάνομαι την ανάγκη να θίξω ένα θέμα αρκετά σημαντικό κατ’ εμέ.

Θ’ αναφερθώ σε ένα έργο που αφορά το Λυγουριό και το οποίο είχε φτάσει στο τελικό στάδιο πριν την υλοποίησή του. Η ιδέα για το έργο αυτό και η πορεία του ξεκίνησε πριν κάποια χρόνια από άλλη δημοτική αρχή, με τους καλύτερους οιωνούς και μέσα σ’ ένα βράδυ χάθηκε.

Αναφέρομαι βεβαίως στο κολυμβητήριο που επρόκειτο να δημιουργηθεί στο Λυγουριό. Όπως είναι ήδη γνωστό, το έργο προτάθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Κατατέθηκε σχετική εισήγηση από την τότε πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και η πρόταση υπερψηφίστηκε και από την τότε μείζονα αντιπολίτευση και σημερινή δημοτική αρχή (για όσους συμπολίτες μας δεν το γνωρίζουν τους παραπέμπω στα σχετικά απομαγνητοφωνημένα πρακτικά). Το έργο εντάχθηκε και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση αυτού, ύψους 600,000€. Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών αντιληφθήκαμε τότε ότι πράγματι πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο έργο για όλο το Δήμο Επιδαύρου, το οποίο θα έδινε στον τόπο μας ισχυρή ώθηση και θεωρήσαμε πως ήταν θέμα χρόνου να τεθούν τα θεμέλια για να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Φτάσαμε όμως στον Οκτώβριο του 2019, μόλις ένα μήνα δηλαδή από την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας δημοτικής αρχής, για να διαπιστώσουμε ότι σκοπός της δεν είναι να δημιουργεί, ό,τι θεωρεί πως δεν της προσδίδει το απαραίτητο πολιτικό όφελος προς επικοινωνιακή εκμετάλλευση.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Συμβούλιο ακούσαμε εμβρόντητοι τον Δήμαρχο να εισηγείται την «αλλαγή στόχου» στο συγκεκριμένο έργο, με την οποία εισηγήθηκε την ακύρωση της κατασκευής του κολυμβητηρίου. Αντιθέτως, πρότεινε τα 600,000€ που είχαν εγκριθεί για την κατασκευή του να κατανεμηθούν για τη βελτίωση των αθλητικών χώρων (γήπεδα ποδοσφαίρου, κ.λ.π.) σε χωριά του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος προέταξε σαν δικαιολογία για την ακύρωση του έργου τα «υψηλά λειτουργικά έξοδα» για τη συντήρηση του κολυμβητηρίου, καθώς απ’ ό,τι μας πληροφόρησε σύμφωνα με εκτιμήσεις που έλαβε από «ειδικούς» το κόστος των λειτουργικών δαπανών σε μηνιαία βάση ξεπερνούσε τις 10,000€! Παρέλειψε βέβαια να μας προσκομίσει και τα σχετικά έγγραφα που να επαληθεύουν τα λεγόμενά του! Αντ’ αυτού όμως επιχείρησε να πείσει το δημοτικό συμβούλιο να υπερψηφίσει την πρότασή του με προφορικούς υπολογισμούς ψιλικατζίδικου! Αν μη τι άλλο, είναι μία καινοτομία αυτή για το Δήμο μας! Καταργούμε τεκμηριωμένες προτάσεις με ατεκμηρίωτες εξηγήσεις! Εξαιρετικά!!!

Κύριε Δήμαρχε τόσο μεγάλη ήταν η πρεμούρα σας να «θάψετε» αυτό το έργο που αμελήσατε να πράξετε ακόμη και τα αυτονόητα; Είναι δυνατόν να εισηγείστε αλλαγή στόχου χωρίς τα απαιτούμενα στοιχεία; Είναι έντιμο και συνεπές για εσάς να καταψηφίζετε σήμερα αυτό το οποίο είχατε υπερψηφίσει χθες; Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο Λυγουριό. Και τότε η ίδια δημοτική παράταξη φώναζε ότι ήταν ασύμφορο, ότι δεν χρειαζόταν, κ.α. Ευτυχώς για τον τόπο τότε παρέμειναν στην αντιπολίτευση. (Σήμερα βέβαια καμαρώνουν σε κάθε αγώνα στην πρώτη γραμμή της κερκίδας).

Πριν ένα μήνα, συγκεκριμένα στις 23/04, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την ένταξη της πρότασης της δημοτικής αρχής για αναβάθμιση των υπαρχόντων αθλητικών χώρων και δημιουργία νέων, προϋπολογισμού 600,000€. Κατά τη γνωστή και πάγια τακτική του βέβαια, στην ανάρτηση αφήνει να εννοηθεί ότι μόνο ο ίδιος και οι συνεργάτες του δουλεύουν και δημιουργούν, ενώ όλες οι προηγούμενες διοικήσεις αλλά και η σημερινή αντιπολίτευση είναι ανίκανες και αδιάφορες! Τεχνηέντως και δολίως υπαινίσσεται ότι κατέχει την πατρότητα για το συγκεκριμένο έργο, τη στιγμή που είναι γνωστό σε όλους ότι δεν πρόκειται για νέο έργο, αλλά για ακύρωση και αναδιαμόρφωση ενός παλαιότερου (κολυμβητήριο) το οποίο ο ίδιος είχε στηρίξει ως αντιπολίτευση!

Κύριε Δήμαρχε επιτέλους παραδεχτείτε το πασιφανές: Δε σας ενδιαφέρουν τα έργα πνοής αυτά καθ’ αυτά! Σας ενδιαφέρει απλώς τα πάντα να έχουν τη σφραγίδα σας για να επιβιώσετε πολιτικά! Δεν πορεύεστε με γνώμονα την πρόοδο του τόπου, αλλά με πυξίδα το λαϊκισμό και τη συνεχή προσπάθεια απαξίωσης των πολιτικών σας αντιπάλων. Εξ ου και η συνεχής και αγωνιώδης προσπάθειά σας να υπονομεύσετε τόσο την αντιπολίτευση όσο και παρελθούσες δημοτικές αρχές, ιδιαίτερα δε την αμέσως προηγούμενη από εσάς.

Αν θεωρείτε κύριε Δήμαρχε πως έτσι θα πρωταγωνιστήσετε στην πολιτική σκηνή του τόπου μας πλανάστε πλάνην οικτράν! Κερδίσατε τις δημοτικές εκλογές του ’19 υποσχόμενοι πολιτική αλλαγή, νέα ήθη, διαφάνεια και αξιοκρατία. Δύο χρόνια σχεδόν μετά τις εκλογές το στίγμα που έχετε αφήσει θυμίζει έντονα την ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» και τις τακτικές του κ. Μαυρογιαλούρου! Συνεχώς σπιλώνετε, ψεύδεστε, ειρωνεύεστε και υποκρίνεστε. Μέμφεστε σχεδόν κάθε τοποθέτηση της αντιπολίτευσης, επιδιώκοντας να εμφανιστείτε εσείς ως «ευαίσθητοι και εργατικοί» κι εμείς ως «κακεντρεχείς και ανύπαρκτοι».

Κύριοι, βρισκόμαστε στα μισά της θητείας μας. Συγκεντρωθείτε και σοβαρευτείτε. Και μη λησμονείτε φυσικά το γεγονός πως τελικός κριτής για ό,τι αφήσετε παρακαταθήκη είναι οι δημότες. Και να είστε σίγουροι πως όταν έρθει η ώρα θα φανεί πραγματικά ποιοι εργάζονται για τον τόπο και ποιοι για την προσωπική τους διαφήμιση. Τα υπόλοιπα σε δύο χρόνια…

Ηλίας Ταμπουρατζής
Σύμβουλος Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Επιδαύρου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ