ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Στο Γεράκι Λακωνίας αναβιώνει η υφαντική τέχνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:33:00 μ.μ. | |
Στο Γεράκι Λακωνίας αναβιώνει η υφαντική τέχνη
Σύντομα θα είναι έτοιμη η δομή για την εκμάθηση της Υφαντικής Τέχνης του ορθού αργαλειού στο Γεράκι Λακωνίας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού, που αφορά σε αργαλειούς, νήματα, σκαμνάκια, στημόνια κ.λπ, παρελήφθη την Πέμπτη 10 Ιουνίου, από την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

Ο Δημοτικός Ξενώνας Γερακίου, το κτήριο που θα φιλοξενήσει τη δράση, είναι έτοιμος να υποδεχθεί τις υφάντρες που θα εκπαιδευτούν για να αναβιώσουν την σπουδαία αυτή Τέχνη.

Η δομή αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές Ιουλίου, αφού η αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ “Πάρνωνας” Α.Ε. συνέβαλε καθοριστικά ώστε να γίνει πραγματικότητα και στον προβλεπόμενο χρόνο, η προσπάθεια διάσωσης, ανάδειξης και προώθησης της Υφαντικής Τέχνης που αναμφίβολα αποτελεί ξεχωριστό μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της τοπικής μας παράδοσης.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης εξέφρασε τις θερμότερες ευχαριστίες του προς τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα που συνδράμουν καθοριστικά την λειτουργία της δομής υφαντικής τέχνης παραχωρώντας τον Δημοτικό Ξενώνα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δράση, κι ακόμα προς τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών που αποτέλεσαν την ψυχή της όλης προσπάθειας, καθώς και προς τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ “Πάρνωνας” Α.Ε. που ανέλαβε επιτυχώς τις διοικητικές διαδικασίες του εγχειρήματος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ