ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Οι εργαζόμενοι θα πουν την τελευταία κουβέντα

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Οι εργαζόμενοι θα πουν την τελευταία κουβέντα
Εργατικά σωματεία και φορείς στην Αργολίδα από χτες νωρίς το πρωί, βρέθηκαν σε εργοστάσια και συσκευαστήρια για να μεταφέρουν το μήνυμα της απεργίας, ενάντια στο νομοσχέδιο-σφαγείο που ψήφισε η κυβέρνηση στη βουλή, κατ’ εντολή των κεφαλαιοκρατών!

Μοιράστηκαν ανακοινώσεις αλλά και τα περίφημα «πενηντάρεπα» που καλούσαν με χιουμοριστικό τρόπο να μην δεχτούν οι εργαζόμενοι την απλήρωτη εργασία…

Με συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους του δημοσίου το πρωί, αλλά και με κινητοποίηση έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ, συνεχίστηκαν οι χτεσινές δράσεις, παρά τα εμπόδια που έβαλαν η ηγεσία της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων-ουρά, του νομού, με την απόφαση για στάση εργασίας 1μμ με 5μμ, αντί για απεργία.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ, παρά την τεράστια συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία στις 10 Ιούνη πανελλαδικά, πρότεινε στους εργαζόμενους να «σφυρίξουν» τη λήξη στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να πάνε για δουλειά, μοιρολογώντας πάνω στην "ταφόπλακα" των εργασιακών δικαιωμάτων.

Είναι θλιβεροί αν νομίζουν ότι θα κάμψουν τις διαθέσεις των εργαζομένων… Πλέον τους έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής… Αυτήν ήταν η αγωνιστική κλιμάκωση για την οποία μιλούσαν πριν λίγες μέρες…; Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία του ΣΕΒ και των υπηρεσιών που του προσφέρουν.

Οι εργαζόμενοι, όπως και σε όλες τις απεργιακές μάχες του τελευταίου διαστήματος, θα πουν την τελευταία κουβέντα, παραμερίζοντας τους εργατοπατέρες που παριστάνουν την ηγεσία των εργαζομένων.

Τα απογευματινά μαζικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Αργολίδα, έδειξαν την αποφασιστικότητα και τη δύναμη των εργαζομένων, αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά! Δεν θα συμβιβαστούμε με τη σκλαβιά του 21ου αιώνα!

Από σήμερα η εργατική τάξη είναι αντιμέτωπη με μια άλλη κατάσταση, η δράση μέσα από τα σωματεία θα βάλει εμπόδια στην εφαρμογή του εκτρώματος στους χώρους δουλειάς. Και αυτή η μάχη θα δοθεί με παρακαταθήκη τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις των τελευταίων βδομάδων. Μπορεί η εργοδοσία να λύνει το ζωνάρι της με τον νέο νόμο, αλλά την ίδια στιγμή έχει απέναντί της χιλιάδες εργαζόμενους και εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που δίνουν τη μάχη με καλύτερους όρους. Δεν τους βγήκε λοιπόν η υπονόμευση, όπως και δεν θα τους βγει τελικά η επιδίωξη να βάλουν στον «γύψο» την εργατική - λαϊκή πάλη.

Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας, τις ανάγκες των παιδιών μας, σε Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμό, Ψυχαγωγία, τις ανάγκες για εισόδημα και ασφάλιση που να ικανοποιούν κάθε εργαζόμενο. Δεν θα επιτρέψουμε να μας πνίξουν τη φωνή, δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν τα όνειρά μας.

Αταλάντευτα, μαχητικά συνεχίζουμε τους αγώνες μας, ξέροντας ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε, στο παρελθόν η εργατική τάξη ό,τι απέκτησε το απέκτησε με το αίμα της. Τώρα που οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν την κοροϊδία από τα αστικά κόμματα και τις κυβερνήσεις τους, που ζουν στο όνομα της κρίσης την εντατικοποίηση, την απληρωσιά από την εργοδοσία, τώρα πρέπει να σπάσουν ο φόβος κι η μοιρολατρία, η ανάθεση και η απαισιοδοξία και στους αγώνες που έρχονται να βγουν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι στους δρόμους, να μπουν νέες δυνάμεις στην ταξική πάλη, να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά, από πολλούς περισσότερους το σύνθημα που έγινε εφιάλτης σε εργοδότες και κυβερνήσεις “ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ”.



ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΕΦΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΥΣ (ΟΓΕ)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ