ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας: H «Φιλική Εταιρεία» ξανά-βαδίζει «1821»… μέτρα σε 200΄΄ με «πρωτότυπο» μουσικό βηματισμό (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:39:00 π.μ. | |
Μουσικό Σχολείο Αργολίδας: H «Φιλική Εταιρεία» ξανά-βαδίζει «1821»… μέτρα σε 200΄΄με «πρωτότυπο» μουσικό βηματισμό (βίντεο)
«Το παρελθόν μιλάει πάντα όπως ένα μαντείο μόνο ως αρχιτέκτονες του μέλλοντος, ως γνώστες του παρόντος, θα κατανοήσετε τον χρησμό του».
Friedrich Nietzsche 

Η λέξη «ιστορία» προέρχεται ετυμολογικά από το αρχαιοελληνικό ρ. «οϊδα» που σημαίνει γνωρίζω. Η ιστορία όμως δεν είναι μόνο γνώση : είναι συνείδηση, είναι αυτογνωσία συλλογική και ατομική, είναι αξία που περικλείει πρότυπα ζωής και δράσης. 

Η ιστορική μνήμη εξάλλου δεν αποτελεί γνωστική πολυτέλεια αλλά είναι μια πολύτιμη «πυξίδα» πολιτικής, κοινωνικής, πολιτισμικής και προσωπικής πραγμάτωσης. Με το βλέμμα μας λοιπόν στραμμένο στο.... παρελθόν, μελετήσαμε την Φιλική Εταιρεία, τη σημαντικότερη από τις μυστικές οργανώσεις μια την προετοιμασία της Επανάστασης του '21. 

Σκοπός της ήταν η γενική επανάσταση των Ελλήνων για την ανέγερσιν και απελευι9έρωσιν του Ελληνικού Έι9νους και της Πατρίδος μας, όπως μας πληροφορεί ο ίδιος ο Εμμανουήλ =άνθος στα «Απομνημονεύματά» του. Οι Φιλικοί, έδιναν όρκο πίστης και επικοινωνούσαν με κώδικες, ψευδώνυμα και συνθηματικές λέξεις. 

Δημιουργήσαμε έτσι τη δική μας «φιλική Εταιρεία», στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα». Κώδικάς κοινός της ομάδας αποτελεί η αγάπη για την ιστορική μάθηση και η έγνοια για τη διατήρηση της εθνικής ιστορικής μας μνήμης, ενώ το συνθηματικό μας είναι : η Ελευθερία και ο αγώνας απέναντι σε κάθε ζυγό. 

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η δημιουργία του παρακάτω βίντεο σε μια ιστορική διαδρομή στην παλιά πόλη του Ναυπλίου ανακαλύπτοντας σημεία που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση.

 Το βίντεο είναι πλαισιωμένο από την πρωτότυπη μουσική της μαθήτριας Περσεφόνη Καρασταμάτη και έχει αποδοθεί από μαθητές του Σχολείου. 

Συντελεστές: 
 
Η ομάδα «Φιλική Εταιρεία» αποτελείται από τις μαθήτριες Θεοδοσίου Μελίνα, Κουικόγλου Σοφία, Λίτση Μαριλένα, Καρασταμάτη Περσεφόνη (Γ1 Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας) 

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Φατούρου Αικατερίνη-Μυρτώ (Καθηγήτρια Μουσικής) 
Ενορχήστρωση, Φωτογραφίες, Βίντεο: ομάδα «Φιλική Εταιρεία» Μουσική 
Σύνθεση η μαθήτρια: Καρασταμάτη Περσεφόνη 

Έπαιξαν οι μαθήτριες: 
Λίτση Μαριλένα: Βιολί 
Τσολάκου Ιωάννα (Γ2 Γυμνασίου): Βιολί 
Καρασταμάτη Περσεφόνη: Κλαρινέτο, 
Πιάνο Θεοδοσίου Μελίνα: Ακορντεόν 
Κουικόγλου Σοφία: Ευρωπαϊκά κρουστά 
και ο Ψωμόπουλος Αλέξανδρος (Καθηγητής Μουσικής): Κιθάρες, Μαντολίνα, Μπάσο, Syntheseizer 

Εκφώνηση: ομάδα «Φιλική Εταιρεία» 
Μιξη ήχου: Ψωμόπουλος Αλέξανδρος 
Μοντάζ οι μαθητές: Γαλατάς Άγγελος (Β1 Γυμνασίου), Τότσικας Κωνσταντίνος (Γ2 Γυμνασίου) 

Ευχαριστούμε τους καθηγητές: Κοτζάμπασης Βαγγέλης (Μουσικής), Παπαδημητρίου Γιάννης (Μουσικής), Σμαράιδος Φάνης (Μουσικής), Καλποδήμου Καλλιόπη (Φιλόλογος, Θεατρολόγος) για τις γνώσεις τους, τη Διεύθυνση του Σχολείου και τους υπόλοιπους καθηγητές για την κατανόηση κατά τη διάρκεια των προβών 

Με εκτίμηση 
Ομάδα «φιλική Εταιρεία» 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ