ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Γκιόλας προς ΥΠΕΝ: Nα δοθεί παράταση χρόνου πληρωμών από τη ΔΕΔΔΗΕ προς τις επιχειρησεις εστίασης Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:27:00 μ.μ. | | |
Γκιόλας προς ΥΠΕΝ: Nα δοθεί παράταση χρόνου πληρωμών από τη ΔΕΔΔΗΕ προς τις επιχειρησεις εστίασης Ναυπλίου
Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας προς τον Υπουργό Ενέργειας κ. Σκρέκα, με αφορμή το αίτημα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος "Το Ανάπλι" προς τη ΔΕΔΔΗΕ για διευθέτηση σημαντικών οικονομικών προβλημάτων των επιχειρήσεών τους.

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό ΥΠΕΝ κ. Κων.Σκρέκα

Θέμα: «Παράταση πληρωμών από ΔΕΔΔΗΕ προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Ναυπλίου»

Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ την από 08/06/2021 επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Ναυπλίου με την επωνυμία ΤΟ ΑΝΑΠΛΙ, με την οποία απευθύνονται προς την ΔΕΔΔΗΕ και αιτούνται τη διευθέτηση σημαντικών προβλημάτων των επιχειρήσεών τους.

Το Ναύπλιο είναι μια κατ’ εξοχήν τουριστική πόλη και σημείο έλξης πολλών επισκεπτών, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα να λειτουργεί πλήθος καταστημάτων προς εξυπηρέτησή των, κυρίως με επιχειρήσεις εστίασης. Η πανδημία έπληξε ανεπανόρθωτα τη λειτουργία τους και το μεγάλο και επώδυνο διάστημα κατά το οποίο οι επιχειρήσεις αυτές παρέμειναν κλειστές, συσσώρευσε σε αυτές υποχρεώσεις οι οποίες είναι αδύνατον να εξοφληθούν άμεσα, με την επανέναρξη της δραστηριότητάς των.

Ένα σημαντικό χρέος όπως αυτό προς τη ΔΕΗ, θα πρέπει να εξοφληθεί ούτως ώστε να μπορέσει μια επιχείρηση να λειτουργήσει. Όμως, πριν ακόμη υπάρξουν έσοδα, κάτι τέτοιο θεωρείται ακατόρθωτο από την πλευρά των επιχειρηματιών. Για το λόγο αυτό, αιτούνται την έμπρακτη υποστήριξη από την ΔΕΔΔΗΕ, με σειρά παρεμβάσεων – ρυθμίσεων ώστε η πληρωμή των υποχρεώσεων να γίνει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και φυσικά μετά από την εμπορική δραστηριότητα, από την οποία θα προέλθουν και εισπράξεις.

Τα αιτήματα των επαγγελματιών εστίασης θεωρούνται απολύτως λογικά και πρέπει να δοθεί εύλογη πίστωση χρόνου ώστε να ανακάμψουν οικονομικά και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που ήδη έχουν δημιουργηθεί.

Εξ αιτίας των λόγων αυτών η πολιτεία είναι αναγκαίο να ενσκήψει και να επιλύσει το πρόβλημα , σύμφωνα με τα αιτούμενα που περιέχονται στην επιστολή του Συλλόγου.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν:(1) Η επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος ΤΟ ΑΝΑΠΛΙ

Ναύπλιο, 10 Ιουνίου 2021

Ο καταθέτων βουλευτής

Γκιόλας Ιωάννης






ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ