ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

To Αστεροσκοπείο Αθηνών διοργανωνει το 26ο Θερινό Σχολείο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:46:00 π.μ. | |
To Αστεροσκοπείο Αθηνών διοργανωνει το 26ο Θερινό Σχολείο
Το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας, συνεχίζοντας την 26ετή πρωτοπόρο προσφορά του στην ελληνική εκπαίδευση, προχωράει και φέτος στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2021, στην οργάνωση του Θερινού Σχολείου διαδικτυακά με ανανεωμένο πρόγραμμα, για μαθητές Λυκείου όλης της χώρας, με κεντρικό θέμα «Το Σύμπαν, και οι τελευταίες ανακαλύψεις».

Σκοπός του Σχολείου αυτού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα Αστροφυσικής, Διαστημικής και Περιβάλλοντος και η σύνδεσή τους με την Τεχνολογία και τον Πολιτισμό. Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε μαθητές/τριες Λυκείων της χώρας και η συμμετοχή τους είναι προαιρετική. 

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να αποστείλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω των σχολείων τους μέχρι τις 10 Ιουνίου 2021 στην οργανωτική επιτροπή (προς Γραμματέα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κυρία Ο. Κουμεντάκου, Λόφος Νυμφών - Θησείο, Τ.Θ. 20048 - Τ.Κ. 118 10 Αθήνα, email: ourania@noa.gr , τηλ. επικοινωνίας: 210-34.90.122). 

Στην αίτηση πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του/της ενδιαφερόμενου/νης μαθητή/τριας, η τάξη και το σχολείο στο οποίο φοιτά, η διεύθυνση κατοικίας του/της και τα αντίστοιχα τηλέφωνά του/της και email. Επίσης, πρέπει να αναφέρεται η επίδοση του/της ενδιαφερόμενου/νης μαθητή/τριας στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, καθώς και ο Γενικός Μέσος Όρος της Α΄ και Β΄ Λυκείου, εάν έχουν ήδη φοιτήσει.

Τέλος, πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο και email) του/της αρμόδιου/ας καθηγητή/τριας που προτείνει τους/τις μαθητές/τριες. Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Θερινού Σχολείου, θα επιλέξει τους/τις μαθητές/τριες και στη συνέχεια, μόνον στην περίπτωση επιλογής των μαθητών/τριών, θα ενημερώσει τα σχολεία μέχρι τέλος Ιουνίου. Συνολικά θα επιλεγούν 80 μαθητές/τριες με προτεραιότητα στους/στις μαθητές/τριες των τελευταίων τάξεων. 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματέα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κυρία Ο. Κουμεντάκου, στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-34.90.122 για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ