ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου: To μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας είναι ασύμβατο με τα ναρκωτικά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:55:00 π.μ. |
Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου: To μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας  είναι ασύμβατο με τα ναρκωτικά
Εργαζόμενη και άνεργη, φοιτήτρια, νέα μητέρα

Το γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα, έχοντας διαχρονικά μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αναδεικνύει σταθερά όλα αυτά τα χρόνια το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης.

Αντιμαχόμαστε τις αντιλήψεις που αντιμετωπίζουν το χρήστη ως «χρόνιο ασθενή» και τις πολιτικές αντιμετώπισης που περιορίζονται στη «μείωση της βλάβης» και του «δικαιώματος» στη χρήση και την εξάρτηση.

Εναντιωνόμαστε στην πολιτική που έχουν ακολουθήσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα στο ζήτημα της τοξικοεξάρτησης που είναι η διαχείριση της εξάρτησης και όχι η πλήρης απεξάρτηση και η κοινωνική επανένταξη. Καταγγέλλουμε την πολιτική της μη πρόληψης, της υποστελέχωσης ,της αλλοίωσης του θεραπευτικού μοντέλου και της θεραπευτικής φιλοσοφίας του ΚΕΘΕΑ που στρώνει το έδαφος όχι μόνο για την αύξηση της χρήσης των ναρκωτικών αλλά και για την διάδοση της ναρκωκουλτούρας.

Αυτή η πολιτική είναι που αθωώνει την κάνναβη ως ναρκωτικό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς η χρήση της, να μειώνεται διαρκώς η ηλικία πρώτης επαφής ειδικά των μαθητών με την κάνναβη και να αυξάνεται η εξάρτηση νέων ανθρώπων από αυτήν.

Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία στην οποία τα ναρκωτικά και το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης δεν θα έχουν θέση.

Διεκδικούμε:
 
Αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες θεραπευτικές κοινότητες «στεγνών» προγραμμάτων σε όλη την επικράτεια ανάλογα με τις ανάγκες. Προγράμματα που στοχεύουν στην πλήρη απεξάρτηση και την ισότιμη κοινωνική επανένταξη, με εξειδίκευση στις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών.
 
Ενίσχυση του ρόλου των Κέντρων Πρόληψης. Εφαρμογή προγραμμάτων κατά των εξαρτήσεων σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στα στρατόπεδα.
 
Πολλαπλασιασμό των κέντρων ενημέρωσης, των προγραμμάτων δράσης στο δρόμο, των κέντρων υποστήριξης χρηστών με κρατική χρηματοδότηση.
 
Παύση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας ιδιωτικών φορέων και ΜΚΟ στους τομείς Πρόληψης και Απεξάρτησης. Πρόληψη και απεξάρτηση δημόσια και δωρεάν για όλους με ενίσχυση των προγραμμάτων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
 
Όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης. Κανένας αντιεπιστημονικός διαχωρισμός των ναρκωτικών σε “σκληρά – μαλακά”.
 
Όχι στη λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης.
 
Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό όλων των Κέντρων Πρόληψης και των θεραπευτικών προγραμμάτων με σκοπό την πρόληψη των υποτροπών και την ενδυνάμωση του κινήτρου θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ