ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Σε 10 περιοχές έχουν εντοπιστεί κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:17:00 π.μ. | | |
Σε 10 περιοχές έχουν εντοπιστεί κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα
Σε συνολικά 10 περιοχές σε όλη την επικράτεια έχει εντοπιστεί κρούσμα της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού.


Με ανησυχία παρακολουθούν οι επιστήμονες και στην Ελλάδα την πορεία της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού καθώς στη χώρα μας τα κρούσματα έχουν ανέλθει στα 54 συνολικά σε 10 περιοχές.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης για την πορεία των μεταλλάξεων, η μετάλλαξη Δέλτα μετρά 54 επιβεβαιωμένα κρούσματα με τα 25 εξ αυτών να καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα έχουν εντοπιστεί:
30 στο Ηράκλειο της Κρήτης
8 στην Αττική
5 στη Θεσσαλονίκη
4 στη Μυτιλήνη
2 στην Πάρο
1 σε Αχαΐα
1 στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος»
1 στη Χαλκιδική
1 στην Κορινθία και
1 στην Εύβοια

Παράλληλα καταγράφηκε και το πρώτο κρούσμα μετάλλαξης από την Κολομβία .

Το εν λόγω κρούσμα εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 9 Ιουνίου, στην Πάτρα χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί αν η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι πιο μεταδοτική ή διαφεύγει από την προστασία των εμβολίων.Ο πίνακας με τις μεταλλάξεις στην ΕλλάδαΕΟΔΥ
100% πιο μεταδοτική η μετάλλαξη Δέλτα

Όπως εξήγησε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η μετάλλαξη Δέλτα είναι κατά 100% πιο μεταδοτική από την πρώτη που εντοπίστηκε στην Κίνα, στην αρχή της πανδημίας και κατά 40% με 60% από τη βρετανική μετάλλαξη.

«Η επικράτηση της μετάλλαξης θα οδηγήσει σε νέα αύξηση των κρουσμάτων», πρόθεσε η κυρία Παπαευαγγέλου, υπογραμμίζοντας πως τα νέα κρούσματα θα είναι οι ανεμβολίαστοι και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Ο κίνδυνος νόσησης με κορονοϊό είναι χαμηλός για τους πλήρως εμβολιασμένους, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η καθηγήτρια, ο πλήρης εμβολιασμός με δύο δόσεις, προσφέρει προστασία 96% και 92% για σοβαρή νόσηση και νοσηλεία αντίστοιχα.

Η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε μάλιστα, ότι σε χώρες όπου έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα, ακριβώς λόγω του εμβολιασμού, δεν έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες και οι θάνατοι.

Ως εκ τούτου, μόνη λύση είναι «να εμποδίσουμε τον ιό να συναντά στον δρόμο του ευάλωτους ανθρώπους», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως είναι απαραίτητη η εντατικοποίηση της εμβολιαστικής κάλυψης όλων των πολιτών άνω των 50 ετών, με τις γυναίκες ηλικίας 50-59 ετών να διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο από όσες ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-49 ετών.
Ο πίνακας με τις μεταλλάξεις στην Ελλάδα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ