ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Ανδριανός: Τα έργα του Αναβάλου στην Ερμιονίδα θα δημοπρατηθούν μέχρι τους πρώτους μήνες του 2022

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:19:00 μ.μ. | | | |
Ανδριανός: Τα έργα του Αναβάλου στην Ερμιονίδα θα δημοπρατηθούν μέχρι τους πρώτους μήνες του 2022
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική κ. Γιάννη Οικονόμου και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων πνοής του Αναβάλου, που αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω της ολοένα και οξύτερης λειψυδρίας που πλήττει έντονα ολόκληρο το αργολικό πεδίο.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα έργα στην Ερμιονίδα:

- Σε ό,τι αφορά τα έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στην Ερμιονίδα, προϋπολογισμού 48.000.000 ευρώ (με τον ΦΠΑ), που ανέρχεται στα 68.350.000 ευρώ με τη συμπερίληψη υποέργων που αφορούν απαλλοτριώσεις, αρχαιολογία, ΟΚΩ, ηρτημένη εσοδία, ΔΕΗ και κατασκευή αρδευτικού δικτύου, οι απαλλοτριώσεις έχουν ολοκληρωθεί και οι σχετικοί κτηματολογικοί πίνακες αποστέλλονται ώστε να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μέχρι τον Σεπτέμβριο για να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου τους πρώτους μήνες του 2022.

- Σε ό,τι αφορά τη μελέτη αρδευτικού δικτύου στο Δήμο Ερμιονίδας προϋπολογισμού 1.477.960,36 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, στις 26/5 έγιναν οι αποσφραγίσεις των προσφορών και στις 12/7 εξετάστηκε ένσταση που υπεβλήθη για την οποία αναμένεται η σχετική απόφαση της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής ώστε κι αυτό το υποέργο να προχωρήσει.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ