ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός: Και 2ο κρούσμα της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίσθηκε στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:08:00 π.μ. | | | | |
Κορωνοϊός: Και 2ο κρούσμα της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίσθηκε στην Αργολίδα
Ακάθεκτη συνεχίζει η μετάλλαξη Δέλτα η οποία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει καταγραφεί σε 32 περιοχές της Ελλάδας.


Τα 281 έφτασαν την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ σε όλη την επικράτεια.

Ενδεικτικό της «επέλασης» της συγκεκριμένης μετάλλαξης είναι ότι πλέον καταγράφεται σε 32 περιοχές όλης της επικράτειας με τα περισσότερα κρούσματα να εντοπίζονται στην Αττική και την Κρήτη

Σημειώνεται ότι μια εβδομάδα νωρίτερα η μετάλλαξη Δέλτα είχε καταγραφεί σε 17 περιοχές της επικράτειας γεγονός που σημαίνει ότι η παρουσία της έχει σχεδόν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε επτά ημέρες.

Η λίστα με τις περιοχές που έχουν κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα

25 στην ανατολική Αττική
16 στον βόρειο τομέα Αθηνών
2 στη δυτική Αττική
15 στο δυτικό τομέα Αθηνών
65 στον κεντρικό τομέα Αθηνών
1 στον τομέα νήσων της περιφέρειας Αττικής
95 στον νότιο τομέα Αθηνών
19 στον Πειραιά
3 στην Αιτωλοακαρνανία
2 στην Αργολίδα
4 στην Αχαΐα
1 στη Βοιωτία
4 στο «Ελ. Βενιζέλος»
3 στην Εύβοια
75 στο Ηράκλειο
12 στη Θεσσαλονίκη
5 στη Σαντορίνη
2 στην Κεφαλονιά
6 στην Κορινθία
1 στην Κω
1 στη Λάρισα
4 στην Ικαρία
1 στη Λευκάδα
3 στην Πάρο
1 στην Πέλλα
1 στην Πιερία
21 στο Ρέθυμνο
1 στη Ροδόπη
1 στις Σποράδες
1 στη Φλώρινα
2 στη Χαλκιδική
1 στα Χανιά

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη, «το αποτύπωμα της έξαρσης σε αυτή την επιδημική φάση σχετίζεται με την επιδημική αύξηση του στελέχους Δέλτα κι έχει δύο χαρακτηριστικά: Από την μία οι διαγνώσεις είναι πιο συχνές σε νέους, μικρότερους των 40 ετών, και από την άλλη σχετίζονται με τη νυχτερινή διασκέδαση».

Όσον αφορά το στέλεχος Βήτα, ο κ. Μαγιορκίνης σχολίασε ότι «δεν έχουμε δει να δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, εκτός από τη Νότιο Αφρική, δεν έχουμε δει άλλη χώρα να έχει ιδιαίτερη εξάπλωση».

«Στην Κρήτη είχαμε αρκετά νωρίς και μάλιστα υπήρχε μια επιδημία στελέχους Βήτα στη Θεσσαλονίκη. Το παρακολουθούμε, όλα τα στελέχη τα παρακολουθούμε. Δεν μας δημιουργεί κάποια ανησυχία αυτή την στιγμή και να τονίσω ότι για το στέλεχος Βήτα δεν έχει αποδειχθεί ότι έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα, αλλά δεν ξέρουμε αν έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα» κατέληξε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ