ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο στο 30ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:35:00 π.μ. | |
Ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο στο 30ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου
Με ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο από τους Χριστόφορο Πετρίδη (βιολί) και τον Νίκο Κυριόσογλου (πιάνο) συνεχίστηκε στο "Φουγάρο" για 5η μέρα το 30ο Φεστιβάλ Μουσικής στο Ναύπλιο.

Χριστόφορος Πετρίδης

Ο Χριστόφορος Πετρίδης είναι ένας από τους πιο πολυβραβευμένους έλληνες βιολονίστες της νέας γενιάς –μόλις 16 ετών– με διακρίσεις, έπαθλα και μετάλλια σε σημαντικούς διαγωνισμούς εντός και εκτός Ελλάδος. Κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του ήταν η απονομή του First Absolute Prize Winner και του ειδικού βραβείου για την καλύτερη ερμηνεία έργου του Beethoven (Best Beethoven Performance Special Prize) στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Vienna Grand Prize Virtuoso καθώς και η συμμετοχή του στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Wieniawski – Lipinski (Πολωνία).
Νίκος Κυριόσογλου

Ο Νίκος Κυριόσογλου σπούδασε πιάνο στην Ελλάδα με τη Φανή Καραγιάννη, τον Νίκο Τασόπουλο και την Τατιάνα Παπαδοπούλου, αποκτώντας Δίπλωμα με Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ειδίκευση Πιάνου. Μελέτησε πλάι στους Alan Weiss, Gilead Mishory και Lazar Berman σε Ιταλία, Γερμανία και Βέλγιο και είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας του Φράιμπουργκ. Παράλληλα έχει μελετήσει με κορυφαίους πιανίστες που επέδρασαν καταλυτικά στη μουσική του διαμόρφωση όπως οι Hans Leygraf, Bernard Ringeissen, Roberto Szidon, Pi-Hsien Chen, Δόμνα Ευνουχίδου.
Το ρεπερτόριο που επιλέγει να παρουσιάζει αποτελείται από ένα εκτενές φάσμα μουσικής δημιουργίας με έμφαση το μπαρόκ, τη ρομαντική και όψιμη ρομαντική εποχή, τον 20ο και 21ο αιώνα.
Εμφανίζεται τακτικά σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα καθώς και σε Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Αγγλία, Σκωτία και Κύπρο. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με την Ορχήστρα του Κ.Ω.Θ., τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ακαδημίας του Φράιμπουργκ, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος της Ορχήστρας Δωματίου Contra Tempo και του VersUs Trio.
Έχει βραβευθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα, συμπεριλαμβανομένων των Rainer Moog, Rudolf Koelman, Geza Hosszu-Legocky, János Starker, Adriana Contino, Young-Chang Cho, Denis Bouriakov, Christoph Henkel, Δημήτρη Πάτρα, Δημήτρη Χανδράκη, Ανδρέα Παπανικολάου, dissonArt ensemble.
Έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΤ, την EBU (European Broadcasting Union), το Radio France και το MEZZO, ενώ ζωντανές ηχογραφήσεις του μεταδίδονται συχνά από Ευρωπαικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως Radio Polskie, NRK (Norsk Rikskringkasting), Sveriges Radio, MR3- Bartók Rádió, Radio Romania και έχει επιλεγεί και από την εκπομπή “Young Talent of the Year” 2010 του BBC 3.
Είναι Σύμβουλος Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως καθηγητής πιανιστικής συνοδείας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ως καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ