ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Σε ύφεση 57 φωτιές που εκδηλώθηκαν σ΄ ένα 24ωρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:01:00 μ.μ. | | |
Σε ύφεση 57 φωτιές που εκδηλώθηκαν σ΄ ένα 24ωρο
Πενήντα επτά δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το 24ωρο μέχρι τις 19.00 χθές το απόγευμα σε όλη την Ελλάδα, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό στάδιο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται συνεχώς σε ετοιμότητα.

Συνολικά για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχείρησαν 679 πυροσβέστες με 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 335 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., η ομάδα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Αττικής, 13 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. Συνδρομή παρείχε ο Στρατός με εναέριες και επίγειες δυνάμεις, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Άνδρας ηλικίας 57 ετών συνελήφθη χθες, 10 Ιουλίου 2021, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού στην αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χαμηλοβούνι, Στύρων Ευβοίας, που προκάλεσε συναγερμό στον μηχανισμό πυρόσβεσης και έκαψε σημαντική έκταση καλλιεργούμενης και δασικής περιοχής.

Πρόκειται για ένα αγρότη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πήγε να βάλει μπροστά ένα φορτηγάκι, αλλά από σπίθες που πετάχτηκαν από την εξάτμιση άρπαξαν φωτιά χόρτα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Ο 57χρονος θα οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα.

Η πυρκαγιά στα Στύρα είναι σε ύφεση, έχει οροθετηθεί και δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Σε ύφεση είναι και όλες οι υπόλοιπες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες και συγκεκριμένα στον Βαρνάβα Αττικής, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο.

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν επιχειρούν εναέρια μέσα, αλλά παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις και καταβάλουν προσπάθειες να τις θέσουν υπό πλήρη έλεγχο πριν το μεσημέρι, καθώς αναμένεται ενίσχυση των ανέμων.

Πριν από λίγη ώρα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον Βαρνάβα Αττικής, ενώ από τη νύχτα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία που είχε διακοπεί και στον Ασπρόπυργο.

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σήμερα για πέντε περιφέρειες της χώρας

www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ