ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Με δύσκολες θερμοκρασιακές συνθήκες πραγματοποιήθηκε στο Άργος ο "5ος Δρόμος Αξιών" (βίντεο)

Με δύσκολες θερμοκρασιακές συνθήκες πραγματοποιήθηκε στο Άργος ο "5ος Δρόμος Αξιών" (ΒΊΝΤΕΟ
Η εκκίνηση του επετειακού "5ου Δρόμου Αξιών" που ήταν αφιερωμένος στον Μεγάλο Έλληνα Μαραθωνοδρόμο & Ανθρωπιστή Στέλιο Κυριακίδη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από τους Στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος.
Η απόσταση που διένυσαν οι αθλητές ηταν 17 χιλιόμετρα, μέχρι την Πυραμίδα του Ελληνικού και την επιστροφή.
Ο αγώνας έγινε σε συνδιοργάνωση του 1ου Συστήματος Προσκόπων Άργους, του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Μέριμνας & Αθλητισμού και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Άργους Μυκηνών.
Ο Στέλιος Κυριακίδης κράτησε ψηλά την σημαία ενός έθνους και βοήθησε Έλληνες στα δύσκολα χρόνια μετά την Κατοχή.
Όπως είναι γνωστό ο Στέλιος Κυριακίδης συμμετείχε το 1946 στον μαραθώνιο της Βοστώνης στον οποίο κατάφερε να πρωτεύσει, παρά την ελλιπή προετοιμασία και φυσικά την κακή φυσική κατάσταση την οποία είχε από τα πρόσφατα αποτελέσματα της Κατοχής.
Το χρηματικό έπαθλο που αντιστοιχούσε για την νίκη του δεν το κράτησε παρά το έδωσε για βοήθεια στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό που ζούσε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του.
Στο τέλος του Αγώνα τους αθλητές του 5ου Δρόμου Αξιών περίμεναν τα μετάλλια την απονομή των οποίων εκαναν, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Μέριμνας & Αθλητισμού Νίκος Δελής και η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Άργους Δήμητρα Μουρλούκου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ