ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Μητσοτάκης: Μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:43:00 π.μ. | | |
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «σφράγισε» την στρατηγική που ακούγεται εδώ και εβδομάδες και διαμηνύεται εδώ και αρκετές ημέρες από κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Άκης Σκέρτσος ή η Αριστοτελία Πελώνη.

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης με νόημα στη συνέντευξη του στην Καθημερινή.

Καμιά χώρα μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει απόφαση να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους μόνο εμβολιασμένοι, επισημαίνει.

«Θεωρούμε ότι συνταγματικά θα ήταν οριακό. Κρίνουμε ότι αυτός είναι ο μέσος δρόμος, στον οποίο πρέπει να κινηθούμε γιατί θα πρέπει και κάποιος ο οποίος είναι ανεμβολίαστος να έχει τη δυνατότητα να διασκεδάσει», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα. Αντίθετα θα επιλέξει την λύση της πειθούς για να πείσει τους ανεμβολίαστους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας τόσο ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ για «υγειονομικό σαμποτάζ με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους -το οποίο τελικά απ’ ότι φαίνεται δεν ήρθε κιόλας-, από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι ασυγχώρητο για μένα. Ασυγχώρητο».

Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δίνει με σαφέστατο τρόπο τέλος στην οριζόντια προσέγγιση του lockdown, η οποία έχει σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό κόστος. δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ο κοινωνικά υπεύθυνος πολίτης κατά τον ίδιο τρόπο με τον πολίτη που αποτελεί δυνητικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Υπό αυτό το πρίσμα, από τη στιγμή που η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών, έως και τις επόμενες εβδομάδες, θα έχουν εμβολιαστεί, επιδεικνύοντας τόσο ατομική ευθύνη όσο και συλλογική υπευθυνότητα, προστατεύοντας τους γύρω τους, στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι η οριζόντια προσέγγιση δεν έχει νομιμοποιητική βάση.

«Από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν lockdown, τα πράγματα θα είναι δεδομένα αυστηρότερα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί», υπογραμμίζει αρμόδια πηγή.

Η κυρίαρχη προσέγγιση θα είναι να υπάρχουν μέτρα τοπικού χαρακτήρα, όπου απαιτείται, με γνώμονα και τα ποσοστά εμβολιασμού, ενώ θα είναι όλο και σαφέστεροι οι περιορισμοί σε μη ουσιώδεις δραστηριότητες για πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί όσο θα μπαίνουμε περισσότερο σε κλειστούς χώρους.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ