ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Ο Δήμος Ερμιονίδας προχωρά στην δημιουργία κοινόχρηστων χώρων με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:30:00 μ.μ. | |
Ο Δήμος Ερμιονίδας προχωρά στην δημιουργία κοινόχρηστων χώρων με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον
Ο Δήμος Ερμιονίδας προχωρά με γοργούς ρυθμούς σε μελέτες και σχεδιασμούς αστικών αναπλάσεων σε οδούς, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους στις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας.

Κύριος στόχος των παρεμβάσεων αστικής αναζωογόνησης είναι η λειτουργική, περιβαλλοντική, αισθητική και βιοκλιματική αναβάθμιση όλων των Κοινοτήτων του Δήμου μας καθώς και η βελτίωση του αστικού εξοπλισμού των κοινόχρηστων χώρων.

Η εκπόνηση των μελετών με την συνεργασία ειδικών, η επιτυχημένη υλοποίηση των έργων ανάπλασης, η τελική αναβάθμιση και η αποδοτική λειτουργία και αποτελεσματικότητα των έργων θα βελτιώνουν τα επίπεδα ποιότητας ζωής των δημοτών. Η διαμόρφωση των χώρων σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες είναι καθοριστική καθώς οι οδοί, οι πλατείες οι κοινόχρηστοι χώροι αποτελούν σημεία κοινωνικής συμβίωσης, δραστηριοποίησης, και πνεύμονες πρασίνου. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν σύμφωνα με τις μελέτες που εκπονούνται, θα πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζουν τα σχέδια βιοκλιματικής αναβάθμισης των πόλεων.

Οι Υπηρεσίες του Δήμου μας σε σύντομο χρονικό διάστημα, με ολοκληρωμένες τις απαραίτητες μελέτες που απαιτούνται, θα υποβάλλουν τις προτάσεις μας προς ένταξη στα προγράμματα χρηματοδότησης (Πράσινο Ταμείο, ΕΣΠΑ κ.λπ.) όπως έγινε και με το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που κατατέθηκαν προτάσεις συνολικού ύψους περίπου 20.000.000 ευρώ. Στόχος είναι άμεσα, μέσα στο 2021, να είναι έτοιμες οι απαραίτητες μελέτες και εντός του επόμενου έτους 2022, να βρεθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για υλοποίηση των μελετών.

Σε προχωρημένο στάδιο, έπειτα από την απόφαση της Οικ. Επιτροπής για συμμετοχή σε πρόταση χρηματοδότησης μελέτης, βρίσκεται η ανάθεση μελέτης στην ΜΟΔ Α.Ε., η οποία αφορά τις ενορίες Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου, Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου, Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Σωτήρος, και τις παράπλευρες δημοτικές οδούς στην Κοινότητα Κρανιδίου. Ένα έργο που θα δώσει πνοή στις ενορίες και στις γειτονιές καθώς και στο παλιό εμπορικό κέντρο, της μεγαλύτερης Κοινότητας του Δήμου μας.

Η ευημερία, η ανάπτυξη, το περιβάλλον, η κοινωνική ζωή, δεν είναι στόχος είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος
Γιάννης Γεωργόπουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ