ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Αργος: Η Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου στο παράλληλο μηχανογραφικό εισαγωγής

Αργος: Η Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου στο παράλληλο μηχανογραφικό εισαγωγής
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις από 19/07/2021 – 28/07/2021 των ενδιαφερομένων που επιθυμούν την εισαγωγή τους στη Τουριστική σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος μέσα από το ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ. 

Η είσοδος για το Παράλληλο Μηχανογραφικό είναι στον σύνδεσμο https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr όπου με τους κωδικούς που έχουν παραλάβει οι ενδιαφερόμενοι -νες κατόπιν αιτήσεως τους στο σχολείο αποφοίτησης, μπορούν να δηλώσουν τις ειδικότητες που επιθυμούν να φοιτήσουν στο ΙΕΚ Πελοποννήσου του Υπ Τουρισμού. Για το ΙΕΚ Πελ/σου ( Τουριστική Σχολή Αργους ) υπάρχουν οι ειδικότητες : 

1. Υπ Τουρισμού - Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας 50 θέσεις ( 25 θέσεις στο πρωινό και 25 θέσεις στο απογευματινό τμήμα ) και 

2. Υπ Τουρισμού - Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τουρισμό ( Τεχνικός Τουριστικού Γραφείου) με την Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος να προσφέρει 25 θέσεις στο πρωινό τμήμα). 

Η ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας της Τουριστικής Σχολής Άργους δεν θα είναι φέτος στο μηχανογραφικό δελτίο οπότε οι ενδιαφερόμενοι-νες θα καταθέσουν την ηλεκτρονική τους αίτηση με την δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης εντός του καλοκαιριού. Για τις θέσεις που θα καλυφθούν εκτός της διαδικασίας του παράλληλου μηχανογραφικού και για όλες τις ειδικότητες, θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται η ισχύουσα διαδικασία αιτήσεων και εγγραφών με σχετική προκήρυξη που θα σταλεί από το Υπ Τουρισμού όπως κάθε χρόνο με μοριοδοτούμενα κριτήρια .. 

Δικαίωμα συμπλήρωσης του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. έχουν: 

α) οι τελειόφοιτοι του σχολικού έτους 2020-2021 είτε συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του οικείου σχολικού έτους είτε όχι και 

β) οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων του ίδιου σχολικού έτους, τελειόφοιτοι και μη. Τα αποτελέσματα των επιτυχόντων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., θα ανακοινωθούν ταυτόχρονα με αυτά των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η εγγραφή των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.. 

Σημειώνεται ότι η προαναφερθείσα διαδικασία θα είναι η πρώτη φάση για την εισαγωγή στο Τουριστικό Ι.Ε.Κ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ για το έτος κατάρτισης 2021-2022, δεδομένου ότι θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση που θα αφορά στις θέσεις ανά ειδικότητα που: α) δεν, καλύφθηκαν από την διαδικασία υποβολής του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, καθώς και β) δεν προκηρύχθηκαν κατά την ανωτέρω διαδικασία. 

Θεωρούμε σημαντική καινοτομία του Υπ Τουρισμού την ένταξη των σχολών μας στο παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο αναγνωρίζοντας και αναδεικνύοντας το σημαντικό και εξειδικευμένο έργο που προσφέρεται κάθε χρόνο στους σπουδαστές και όσους/όσες τους ενδιαφέρει η τουριστική εκπαίδευση βασιζόμενη σε εμπειρία 40 χρόνων και πλέον από εκπαιδευτικό προσωπικό πολύχρονης επαγγελματικής τουριστικής σταδιοδρομίας και χώρους με κατάλληλο για τον σκοπό αυτό εξοπλισμό. 

Επίσης και με ένα δίκτυο συνεργαζόμενων τουριστικών επιχειρήσεων με αμειβόμενη και εποπτευόμενη πρακτική άσκησης σε τουριστικούς χώρους επιπέδου τόσο εντός της Αργολίδας όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Μάλιστα με την πρόσφατη ΚΥΑ που εξέδωσε το Υπ Τουρισμού επεκτείνεται το δίκτυο τουριστικών επιχειρήσεων για πρακτική άσκηση σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις χαρακτηριζόμενες ως « Μπουτίκ ». 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν και οι ενδιαφερόμενοι-νες και στο τηλ 27510 20115 & 20127 αλλά και με αποστολή μέιλ στο iekpel@mintour.gr 

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ / Δ.ΝΤΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ