ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Καιρός: Άστατος στα ηπειρωτικά, κεντρικά και βόρεια - Τι περιμένουμε στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:33:00 μ.μ. | |
Καιρός: Άστατος στα ηπειρωτικά, κεντρικά και βόρεια - Τι περιμένουμε στην Αργολίδα
Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και σήμερα, Δευτέρα, με βροχές και καταιγίδες στη ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια.

Αναμένονται επίσης μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου, αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 35, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 34 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 16 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 35-36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αργολίδα περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32-33 βαθμούς.

5.000 κεραυνοί και σημαντικά ύψη βροχής


Σχεδόν 5000 κεραυνούς είχε καταγράψει έως τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS, ενώ σημαντικά ύψη βροχόπτωσης καταγράφονται από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζονται οι καταγραφές των ηλεκτρικών εκκενώσεων και εμπεριέχεται πίνακας με τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ