ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό Ναυπλίου: Εκβιαστική η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Μέλη του Σωματείου Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου: Εκβιαστική η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών
Δεν πέρασε λίγος καιρός από την ψήφιση του Νομοσχεδίου εκτρώματος και η κυβέρνηση ξεκίνησε να την εφαρμόζει.


Η κυβέρνηση με την στήριξη και ψήφο του ΚΙΝΑΛ ψήφισε στη βουλή, τροπολογία σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, επί της ουσίας άνοιξε το δρόμο σε όλους τους εργοδότες να βάζουν σε αναστολή, να απολύουν και γενικώς να εκβιάζουν τους εργαζόμενους όχι για να προστατέψουν την υγεία τους αλλά για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Για δεύτερη, λοιπόν, χρονιά με την πανδημία να είναι ακόμα εδώ, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και επισιτισμό στην περιοχή να δουλεύουν με συνθήκες πρωτόκολλα, λάστιχο. Για μια ακόμα φορά οι ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας ρίχνονται στις πλάτες μας, στην «ατομική ευθύνη», να βγάλουμε εμείς «το φίδι από την τρύπα».

Δεν φτάνει που η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου είμαστε επί της ουσίας άνεργοι για πάνω από ένα χρόνο, δεν φτάνει που οι εμβολιασμοί καθυστερούν με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, δεν φτάνει που όσοι από εμάς δουλεύουμε «τζογάρουμε» την υγεία και την ασφάλεια μας κάθε μέρα τώρα μας απειλούν κι από πάνω.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι:

· Απαιτούμε από την διοίκηση, να αναλάβει τις ευθύνες τις, να πραγματοποιήσει εντατικούς ελέγχους με τον ΣΕΠΕ στους χώρους εργασίας.

· Να εξασφαλιστεί η υποχρεωτικότητα της τήρησης της Κλαδικής ΣΣΕ στα ξενοδοχεία.

· Να απαγορευτεί η εργασία για τους συνάδελφους μεταφορείς Delivery άμεσα, με αφορμή τον επερχόμενο καύσωνα.

· Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Να είναι άκυρες οι απολύσεις που γίνονται με πρόσχημα το μη εμβολιασμό την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και εργοδοσία δεν ενημερώνουν ουσιαστικά τους εργαζομένους, δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς.

· Πρόγραμμα γενικού, δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό δωρεάν έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων με ευθύνη του κράτους στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

· Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

· Να τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς, στην ακτοπλοΐα, στα αεροδρόμια με ευθύνη των γιατρών εργασίας και με συνεχή διαγνωστικά τεστ που θα επιβαρύνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και την εργοδοσία.


Εργαζόμενοι και μέλη του Σωματείου Υπαλλήλων
Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ