ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Ι. Μαλτέζος: Πολύ σημαντική ημέρα η σημερινή για την Αργολίδα!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:12:00 μ.μ. | |
Το έργο που περιμέναμε δεκαετίες, η οδική σύνδεση της Αργολίδας με το Εθνικό Οδικό Δίκτυο στα Δερβενάκια παίρνει σάρκα και οστά!

Υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, έργο προϋπολογισμού 48.800.000,00€. Πολύ σύντομα το έργο αυτό θα δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσει επιτέλους η εκτέλεσή του.

Το έργο αυτό θα περιλαμβάνει την κατασκευή τετράιχνου αυτοκινητόδρομου που μέσω δύο μικρών τούνελ, μίας γέφυρας και μικρότερων τεχνικών έργων θα συνδέσει τον αυτοκινητόδρομο Α7 από την έξοδο προς Νεμέα-Ναύπλιο μέχρι το δρόμο των Αρχαιοτήτων.

Το έργο αυτό είχε μελετηθεί επί Νομαρχίας Βασίλη Σωτηρόπουλου και είχε περάσει από το ΚΑΣ με παρατηρήσεις να προστεθούν μελέτες για τα δύο τούνελ («cut and cover») και για τη γέφυρα και άλλες τεχνικές τροποποιήσεις. Από το 2012 όμως μέχρι τις εκλογές του 2019 δεν είχε γίνει τίποτα απολύτως. Δεν είχε προχωρήσει η πραγματική μελέτη. Το έργο αυτό είχε θαφτεί σε ένα ντουλάπι που κανένας δεν ήθελε να ανοίξει και να το βάλει μπροστά.

Εμείς όμως, η παράταξη του Παναγιώτη Νίκα, δεν αδιαφορήσαμε. Στην προεκλογική μας εκστρατεία διατρανώναμε την αταλάντευτη βούλησή μας να αποκαταστήσουμε την αδικία εις βάρος της Αργολίδας, να είναι ο μόνος νομός χωρίς πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο. Και πράγματι, λίγο πριν εκπνεύσει το ΕΣΠΑ 2014-2020, κυριολεκτικά στις καθυστερήσεις, ακόμα και πριν αναλάβουμε επισήμως, κάναμε την κατάλληλη προεργασία για να εξασφαλίσουμε την ένταξη έργων προκειμένου να κρατήσουμε την Αργολίδα σε έναν κύκλο συνεχούς προόδου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωράει με γρήγορα βήματα στην ανάπτυξη της Αργολίδας κι έχουμε ως προτεραιότητα να γίνει ο Νομός που όλοι θα χαιρόμαστε να εργαζόμαστε και να ζούμε!

Ιωάννης Μαλτέζος
Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ