ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Ι. Ξυπολιάς: Η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής Δ. Επιδαύρου στη διαχείριση κρίσεων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:28:00 μ.μ. | |
Ι. Ξυπολιάς: Η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής  Δ. Επιδαύρου στη διαχείριση κρίσεων
Η πυρκαγιά στη χωματερή του Λυγουριού, έβγαλε στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και διαχείρισης κρίσεων της Δημοτικής Αρχής.

Η παντελής έλλειψη ετοιμότητας της πυροπροστασίας, οδήγησε στα τραγικά αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα, με καμένα εκατοντάδες ελαιόδεντρα και τους ιδιοκτήτες τους σε απόγνωση.

Με την αδιαφορία και την εγκληματική αμέλεια της Δημοτικής Αρχής για λήψη μέτρων πυροπροστασίας της ανεξέλεγκτης χωματερής στο Λυγουριό, όπου το ύψος σκουπιδιών υπερέβαινε σε αρκετά σημεία τα 10 μέτρα, όπου το ρέμα είχε γεμίσει με τόνους σκουπιδιών ήταν θέμα χρόνου η εκδήλωση πυρκαγιάς με τραγικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκε το θέμα ετοιμότητας της ομάδας πυροπροστασίας, με τον κ. Δήμαρχο να απαντά ειρωνικά ότι όλα λειτουργούν άψογα.

Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα διαψεύστηκε από τις εξελίξεις.

Μπορεί να μας απαντήσει ο κ. Δήμαρχος εάν την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς στη χωματερή ήταν ο φύλακας του Δήμου;

Πότε έφθασαν στη χωματερή τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου;

Έπρεπε να είναι μόνιμα εκεί ή όχι ειδικά σε δύσκολες μέρες;

Ποιος θα αποζημιώσει τα καμένα ελαιόδεντρα;

Πρέπει άμεσα να παραιτηθεί ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας για την ελαφρότητα , την αδιαφορία και την αμέλεια που υπέδειξε καθώς 700 στρέμματα καμένης δασικής και αγροτικής έκτασης είναι ο απολογισμός της ανυπαρξίας σας.

Επίσης κ. Δήμαρχε στη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Γκάτζια δεν μπήκατε καν στο κόπο να επισκεφθείτε τον οικισμό παρ΄ ότι διατάχθηκε η εκκένωση του.

Είχατε ηθική υποχρέωση να είστε εκεί κοντά σους κατοίκους παρέχοντάς τους κάθε δυνατή βοήθεια.

Τέλος, αφήστε την ανούσια «περιήγηση» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σταματήστε να αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα τα ουσιαστικά προβλήματα και τις ανάγκες του Δήμου μας.

Ιωάννης Ξυπολιάς
Δημοτικός Σύμβουλος
Πρώην Αντιδήμαρχος Δ.Επιδαύρου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ