ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Τι δήλωσε ο Νίκας για κόμβο Λυγουριού, τη μαρίνα Ναυπλίου, το τρένο και το Νοσοκομείο Αργολίδας

Τι δήλωσε ο Νίκας για κόμβο Λυγουριού, τη μαρίνα Ναυπλίου, το τρένο και το Νοσοκομείο Αργολίδας
Η αντιπλημμυρική προστασία και οι καθαρισμοί ρεμάτων και χειμάρρων στην Αργολίδα ήταν μία ακόμα σύμβαση που υπέγραψε την Τρίτη 6 Ιουλίου στο Ναύπλιο ο περιφερειάρχης, ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.
Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι το έργο της αναβάθμισης του κόμβου Λυγουριού εντάσσεται σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με προϋπολογισμό 540.000 ευρώ για την άμεση υλοποίησή του από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Αργολίδας.

Αναφερόμενος στη μαρίνα του Ναυπλίου, ο Π. Νίκας εκτίμησε ότι περί τις αρχές φθινοπώρου θα γίνει έναρξη των εργασιών, ενώ μέσα στο φετινό καλοκαίρι αναμένεται και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για το νέο διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας, στον χώρο της βιομηχανίας ΡΕΑ.

Ο περιφερειάρχης, δήλωσε ότι οι μελέτες για το σιδηρόδρομο προχωρούν με καλούς ρυθμούς, ενώ επανέλαβε την δέσμευση της περιφερειακής Αρχής να διαθέσει στην ΔΕΔΑ την πίστωση των 20.000.000 ευρώ που η Περιφέρεια εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αναπτύξει τον αγωγό του φυσικού αερίου για τη διασύνδεση των μεγάλων αστικών κέντρων με το δίκτυο διανομής. Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας δήλωσε για μία ακόμα φορά ότι η Περιφέρεια θα συνεργαστεί με τον Δήμο Επιδαύρου για την αναβάθμιση της Εκθεσης Αγροτουρισμού.

Ερωτώμενος σχετικά με το νέο νοσοκομείο της Αργολίδας, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια έχει θέσει το ζήτημα αυτό ως πρώτης προτεραιότητας στο υπουργείο Ανάπτυξης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ