ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Καταγγελία για την ασφάλεια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σπέτσες - Κόστα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:47:00 μ.μ. | | | |
Καταγγελία για την ασφάλεια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σπέτσες - Κόστα
Με το παρόν θέλω να καταγγείλω σημαντικές παραβιάσεις στην ασφάλεια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σπέτσες-Κοστα με φέρυ μποτ με έκθεση επιβατών σε κίνδυνο και κίνδυνο ζημιάς σε οχήματα.
 
Συγκεκριμένα, στη σύνδεση με το φέρυ μποτ Κατερίνα Σταρ, στην οποία με ειδική άδεια επιτρέπεται η μεταφορά ΙΧ στο νησί των Σπετσών από την Κόστα, παρατηρήθηκαν οι εξής παραβάσεις:

1. Υπερφόρτωση του φέρυ μποτ με οχήματα χωρίς τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων, των διαγραμισεων στο κατάστρωμα φόρτωσης οχημάτων. Η φόρτωση ήταν τόσο πυκνή, που σε ορισμένα σημεία το πλήρωμα του πλοίου δεν χωρούσε από καμία μεριά να περάσει ανάμεσα από δύο οχήματα, κάτι που καθιστά παραβίαση των σχετικών κανονισμών ασφαλείας που προβλέπονται από το νόμο.
2. Με τις παραπάνω συνθήκες στιβαξης των οχημάτων, οδηγοί και σε πολλά οχήματα ακόμα και επιβάτες παρεμειναν στα οχήματά τους, με τους κινητήρες αναμένους, λόγω ζεστης. Σε περίπτωση πυρκαγιάς ή εισροής υδάτων, οι επιβάτες είναι απόλυτα εγκλωβισμένοι και ο μόνος τρόπος διαφυγής είναι από το παράθυρο, μια που η πόρτα δεν ανοιγει. Κάτι αδύνατο για ηλικιωμένους και μωρά που ήταν ανάμεσα στους επιβάτες.

Να σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία φόρτωσης και εκφόρτωσης επιβλέπεται στενά από τους λιμενικούς του λιμενικού σταθμού Σπετσών και Κόστας, οι οποίοι κάνουν τα στραβά μάτια.

Συνημμένα σας αποστέλλω φωτογραφικό υλικό και σας αιτούμαι τη διευθέτηση του θέματος από τη μεριά σας πριν γίνει κάποιο ατύχημα με θύματα κάτω από αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες.

Με εκτίμηση
Γιώργος Μπλάτσιος

*Η καταγγελία στάλθηκε στο υπουργείο εμπορικής Ναυτιλίας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ