ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Δυο σπάνιες γυναικείες τοπικές ενδυμασίες στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

Δυο σπάνιες γυναικείες τοπικές ενδυμασίες στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα
Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα στο Ναύπλιο, χάρη στη δωρεά της εταιρίας «Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης ΑΕ», απέκτησε δυο σπάνιες γυναικείες τοπικές ενδυμασίες, μια από το Γηρομέρι Θεσπρωτίας και την εξαιρετική «φορεσιά με τα άσπρα», νυφική των Πομάκων, από το Λιβάδι Ξάνθης, ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσει να συντηρήσει άλλες δύο φορεσιές από τη Λέσβο, πατρίδα του χορηγού.

Οι φορεσιές θα εκτίθενται στον 1ο όροφο του Μουσείου έως τις 25 Ιουλίου.
 
Παράλληλα, στον κήπο του Μουσείου «Β. Παπαντωνίου» στο Ναύπλιο, έγινε η παρουσίαση της συλλεκτικής συσκευασίας για το Ούζο Πλωμάρι, που είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και το σχέδιο της είναι εμπνευσμένο από τοπικές φορεσιές της συλλογής του ΠΛΙ.

Στην παρουσίαση η πρόεδρος του ΠΛΙ κυρία Ιωάννα Παπαντωνίου ευχαρίστησε θερμά την ποτοποιία και τον πρόεδρό της κ. Νίκο Καλογιάννη για τη δωρεά. Ακολούθησαν ξεναγήσεις στο Μουσείο και τη μικρή έκθεση.

Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε όλους τους συνεργάτες από από το Ούζο Πλωμαρίου, την In-Touch Communication για την πολύτιμη βοήθειά της, τους δημοσιογράφους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και όλους τους προσκεκλημένους που φιλοξενήθηκαν στο ΠΛΙ (τηρώντας με ευλάβεια το υγειονομικό πρωτόκολλο). Ελπίζουμε η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ