ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός: Από το πράσινο στο κίτρινο ανέβηκε η Αργολίδα στον επιδημιολογικό χάρτη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:38:00 μ.μ. | | |
Κορωνοϊός: Από το πράσινο στο πορτοκαλί ανέβηκε η Αργολίδα στον επιδημιολογικό χάρτη (βίντεο)
Η μεγάλη αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων άλλαξε την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα έξαρση της επιδημίας με κύριο χαρακτηριστικό τη μόλυνση στους νέους.
Έτσι παρατηρείται αυξητική τάση σε πολλές περιφερειακές ενότητες, με το επίκεντρο να εντοπίζεται σε Αττική, Κρήτη και βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μειώθηκε κατά μία δεκαετία σε δύο εβδομάδες και σήμερα είναι τα 23 έτη. Ο κύριος όγκος νέων κρουσμάτων αφορά στις ηλικίες 15 ως 30 ετών, σημείωσε η λοιμωξιολόγος. Θετικό είναι το δεδομένο πως δεν βλέπουμε αύξηση των νέων κρουσμάτων σε ενήλικες άνω των 65 ετών.

Ισχυρή σύσταση για self test κατά την επιστροφή από νησιά απηύθυνε ο Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.


Με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και τη θωράκιση του πληθυσμού, μετά τη συρροή κρουσμάτων που υπήρξε από την επιστροφή πολιτών από νησιά, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως πλέον υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια self tests στους ταξιδιώτες.

Οι αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας Covid-19, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε για τις αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Οπως είπε, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) μεταφέρονται η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών και οι δήμοι Θήρας και Ιητών.

Συγκεκριμένα ο Επιδημιολογικός Χάρτης της χώρας, σε συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, επικαιροποιείται ως εξής:

Η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) από το κίτρινο (επίπεδο 2).

Επίπεδο επίσης ανεβαίνουν και μεταφέρονται στο κίτρινο (επίπεδο 2) από το πράσινο (επίπεδο 1) οι Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Ηλείας, Κέρκυρας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Χαλκιδικής και Θήρας -εκτός των Δήμων Θήρας και Ιητών που μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3).

Ενώ οι Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Λέσβου, Πιερίας, Ικαρίας και Κιλκίς κατεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πράσινο (επίπεδο 1) από το κίτρινο (επίπεδο 2).

Η Νήσος Κέρκυρα και οι Διαπόντιοι Νήσοι (Δήμοι Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, Βόρειας Κέρκυρας και Νότιας Κέρκυρας) και οι Δήμοι Τροιζηνίας και Σαλαμίνας ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).

Οι Δήμοι Σκιάθου και Κω πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).
Ενώ και οι Δήμοι Ικαρίας, Αιγίνης, Αλοννήσου και Σκοπέλου πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πράσινο (Επίπεδο 1).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ