ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Φωτιά στο Αραχναίο Αργολίδας: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο - Φόβοι για αναζωπυρώσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:48:00 π.μ. | | |
Καλή είναι η εικόνα που παρουσιάζει η πυρκαγιά στην Αργολίδα στην τοπική κοινότητα Αραχναίου του Δήμου Ναυπλιέων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση το πρωί της Δευτέρας, το κύριο μέτωπο της φωτιάς είναι σε ύφεση, καθώς τόσο οι προσπάθειες με εναέρια μέσα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής όσο και οι ολονύχτιες προσπάθειες έχουν θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο.
Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 67 πυροσβέστες, 18 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουλίου, το οποίο αναφοδιάζεται στο λιμάνι του Ναυπλίου.
Η κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό καθώς και σήμερα η Αργολίδα βρίσκεται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, γιαυτό η πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή.  

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Δευτέρα στην Αττική και άλλες 3 περιφέρειες

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορίνθου, ΠΕ Αργολίδας)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ