ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Η δύναμη της θέλησης και η περίπτωση αριστούχου μαθήτριας από το Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:29:00 μ.μ. | | |
Η δύναμη της θέλησης και η περίπτωση αριστούχου μαθήτριας από το Ναύπλιο
Λίγες μέρες πριν ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις σχολικού έτους 2020-2021 για την εισαγωγή τους σε μία σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους ανεξάρτητα από τη βαθμολογία που έφεραν. 

Ωστόσο επιβάλλεται να γίνει ιδιαίτερη μνεία και να απονεμηθούν περισσότεροι έπαινοι σε εκείνους τους υποψηφίους που έφεραν σε πέρας την αποστολή τους επιτυχώς παρά τις πολύ αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους.

Ό,τι και να πει κανείς για τον υποψήφιο Καρακώστα Δημήτρη από τη Ναύπακτο είναι λίγο! Η απώλεια και των δύο γονιών του σε σύντομο χρονικό διάστημα και λίγους μήνες πριν από τις πανελλήνιες εξετάσεις αποτέλεσε το μεγαλύτερο χτύπημα γι’ αυτόν. Κι όμως κατάφερε να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και με τα ψυχικά, σωματικά και πνευματικά αποθέματα που διέθετε συνέχισε την προσπάθειά του και αρίστευσε στις εξετάσεις.

Δυστυχώς, η ζωή δείχνει το σκληρό πρόσωπό της και σε άλλα παιδιά αυτής της ηλικίας, έστω και με διαφορετικές μορφές. Αυτά, παρά τις πολύ δυσμενείς συνθήκες στις οποίες ζουν και παρά τις απεχθείς καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά βρίσκουν τη δύναμη να σταθούν στα πόδια τους και να συμμετάσχουν στη «μάχη» των εξετάσεων με αξιοπρέπεια και επιτυχία. Ένα από αυτά τα παιδιά είναι και η Σ. Μ. από το Ναύπλιο, η οποία αρίστευσε, συγκεντρώνοντας περίπου 18.200 μόρια (δε δίνονται επιπλέον στοιχεία για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων). Σ. Μ. όσα ΜΠΡΑΒΟ κι αν εισπράξεις είναι λίγα!

Οι περιπτώσεις αυτών των δύο υποψηφίων, καθώς και άλλων που είδαν το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η δύναμη της θέλησης είναι ακαταμάχητη και πως όποιος τη διαθέτει και την αξιοποιεί μπορεί να πετύχει πολλά στη ζωή του. Ιδού, υγιή πρότυπα για τα νέα παιδιά.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ ιδιαιτέρως τους μαθητές του φροντιστηρίου ΑΜΙΛΛΑ που αρίστευσαν στα μαθήματα των ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ, της ΙΣΤΟΡΙΑΣ και της ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ.

Μιχάλης Σαρρής
Φροντιστήριο ΑΜΙΛΛΑ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ