ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Αγγελική Λούμη : Ο στόχος μας είναι, η Ερμιονίδα να παίρνει κάθε χρόνο μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής αγοράς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:50:00 π.μ. | | |
Αγγελική Λούμη : Ο στόχος μας είναι, η Ερμιονίδα να παίρνει κάθε χρόνο μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής αγοράς
Διανύουμε τον δεύτερο μήνα της καλοκαιρινής περιόδου και με χαρά παρατηρούμε πως η Ερμιονίδα έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε μία παραγωγή του Netflix της οποίας τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στην πανέμορφη Ερμιονίδα. 

Εκτός των γυρισμάτων όμως, τα οποία ξεκίνησαν τέλος Ιουνίου, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων της παραγωγής εγκαταστάθηκε στον Δήμο μας από αρχές Μαΐου, συμβάλλοντας θετικά στην τοπική οικονομία αλλά και στην προβολή του brand Name Ermionida.

Ο Δήμος Ερμιονίδας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας λόγω της φυσικής ομορφιάς του τοπίου και του γεγονότος ότι βρίσκεται κοντά στην Αθήνα.

Η Ερμιονίδα διαθέτει τον σπάνιο συνδυασμό ήλιου, θάλασσας και βουνού και η ανάδειξή της ως ιδανικού προορισμού για όλες τις εποχές του χρόνου και για κάθε γούστο , πλέον επιβάλλεται.
Ο στόχος μας είναι, η Ερμιονίδα να παίρνει κάθε χρόνο μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής αγοράς.
Όλα είναι Τουρισμός. Η Ερμιονίδα είναι ένας κατεξοχήν Τουριστικός Δήμος. Αυτό συνεπάγεται την κοινή δρομολόγηση δράσεων, υποδομών και πολιτικής.

Έχουν κατατεθεί αρκετές προτάσεις για την μελέτη και ανάπτυξη προγραμμάτων τουριστικής υποδομής και ανάπτυξης στον Δήμο. Κάποιες από αυτές αφορούν στην οδοποιία, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε αμιγώς τουριστικές Κοινότητες του Δήμου, πεζοδρομήσεις, μελέτες για ποδηλατόδρομο, info kiosk κα.

Είναι παράξενο αλλά προσελκύουμε επενδυτικά κεφάλαια χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Αυτή ακριβώς είναι η Ερμιονίδα. Ένας τόπος μαγικός και ταχύτατα αναπτυσσόμενος. Στην Ερμιονίδα υπάρχει ενεργό επενδυτικό ενδιαφέρον και υπάρχουν ενεργά projects, τα οποία εξελίσσονται ταχύτατα αυτή τη περίοδο. Ένα από αυτά είναι το έργο''Koilada Hills'', το οποίο κατασκευάζεται στην Κοιλάδα.
 Πρόκειται για την ανάπτυξη του πρώτου γηπέδου γκολφ στη χώρα που φέρει την υπογραφή του Jack Nicklaus, πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών, Beach Club και ενός σύγχρονου Golf Club που θα εξυπηρετεί τα μελή του και τους ιδιόκτητες των κατοικιών. Υπολογίζεται ότι θα αναπτυχθούν περί τις 450-500 παραθεριστικές κατοικίες, αν και ο τελικός αριθμός θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση.

Επίσης, το πολυαναμενόμενο Καταφύγιο Τουριστικών σκαφών στο κοσμοπολίτικο Πορτοχέλι είναι πλέον γεγονός. Η Marina Porto Heli αποτελεί τον ιδανικό προορισμό σκαφών αναψυχής, λόγω της ασφαλούς θέσης της εντός του όρμου Πορτοχελίου για κάθε σκάφος που καταπλέει στον Αργολικό Κόλπο. Από τεχνικής πλευράς, έχει δυναμικότητα 149 θέσεων ελλιμενισμού, με παροχές ρεύματος και νερού επί του σημείου πρόσδεσης των σκαφών. Δέντρα, θάμνοι, αναρριχώμενα φυτά και χλοοτάπητας δημιουργούν έναν άξονα πρασίνου κατά μήκους της παραλιακής οδού, αναβαθμίζοντας το σύνολο του οικισμού. Η Marina Portoheli αποτελεί έναν ζωντανό οργανισμό, που καλείται να προσφέρει υπηρεσίες τόσο στους θερινούς επισκέπτες όσο και στην τοπική κοινωνία καθ' όλη την διάρκεια του έτους και να γίνει εστία πολιτιστικών δρώμενων, με παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και απόλυτο σεβασμό προς το Αργολικό Περιβάλλον.

Η ίδια Εταιρεία προχωρά με γοργούς ρυθμούς το έργο της Μαρίνας Ερμιόνης, στην πανέμορφη και γραφική Ερμιόνη του Δήμου Ερμιονίδας, το οποίο θα αποτελέσει έναν ακόμα σημαντικό πόλο έλξης σκαφών αναψυχής και επισκεπτών.

Επιπρόσθετα, σοβαρές επενδύσεις, που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, πραγματοποιούνται στην θέση Πετροθάλασσα του Δήμου Ερμιονίδας, στα ξενοδοχεία ''ERMIONI CLUB'' και ''COSTA PERLA''.

Και μην ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια η Ερμιονίδα γίνεται κέντρο συνάντησης των απανταχού jet setters, αφού εδώ βρίσκεται ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία του πλανήτη, το Amanzoe, το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε αγαπημένο τόπο διακοπών δισεκατομμυριούχων, κορυφαίων ονομάτων της showbiz, σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου και διάσημων top mondels.
 
Απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Τουρισμού ζητώντας την προβολή της Ερμιονίδας στις επίσημες διαφημιστικές καμπάνιες του Υπουργείου ή του ΕΟΤ.

Ζητήσαμε την συμμετοχή και ανάδειξη της Ερμιονίδας σε όλες τις Εθνικές και Διεθνείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή στις αγορές προέλευσης επισκεπτών.

Ζητήσαμε την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά σε τουριστικές υποδομές και τουριστική προβολή μέσω της διαφημιστικής καμπάνιας της Περιφέρειας.

Οι άξονες που ζητήσαμε να στηρίξουν την τουριστική προβολή του Δήμου Ερμιονίδας είναι:
-Τουριστικό Μάρκετινγκ
-Δράσεις προβολής και διαφήμισης
-Δαπάνες φιλοξενίας και δημόσιες σχέσεις
-Ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, ο οποίος μπορεί επιτυχώς να παρατείνει την τουριστική σεζόν, καθώς η Ερμιονίδα διαθέτει πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο και τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες
-Ανάπτυξη του αρχαιολογικού και θρησκευτικού τουρισμού
-Ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού
-Αξιοποίηση και ανάδειξη κορυφαίων πολιτιστικών εκδηλώσεων και σύνδεσή τους με τον τουρισμό
-Ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού

Ο Δήμος φυσικά συμμετέχει σε διάφορες θεματικές, εγχώριες και διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, προβάλλοντας το τουριστικό προϊόν αλλά και συμμετέχει σε συναντήσεις B2B στις παραπάνω εκθέσεις προωθώντας το brand Ermionida στα διεθνή τουριστικά γραφεία.
Κατασκευάσαμε την επίσημη τουριστική σελίδα του Δήμου Ερμιονίδας προβάλλοντας την ιστορία, τον πολιτισμό και τις δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να συμμετέχει ο επισκέπτης.
https://visitermionida.gr/

Δημιουργήσαμε Τουριστικό οδηγό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή σε δύο γλώσσες. Ένα χρήσιμο εγχειρίδιο με όλες τις πληροφορίες με σωστή καθοδήγηση που χρειάζεται όποιος επισκεφθεί την Ερμιονίδα ώστε να βρεθεί εύκολα στα σημεία ενδιαφέροντος. Ο Τουριστικός οδηγός βρέθηκε στα περίπτερα ως ένθετο γνωστού εβδομαδιαίου περιοδικού.
https://view.joomag.com/the-gold.../0492339001594889110...

Φέτος το καλοκαίρι η Ερμιονίδα, για πρώτη φορά, θα έχει μια θέση στο επίσημο περιοδικό 2BOARD του αεροδρομίου ''Ελευθέριος Βενιζέλος''.

Η παρουσία μας σε γνωστά Αθηναϊκά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας είναι συνεχής προβάλλοντας κάθε αξιόλογο event που πραγματοποιείται στην περιοχή. Η τελευταία μας τηλεοπτική παρουσία ήταν το Σάββατο 15 Μαΐου, όπου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου βγήκαμε με ζωντανή σύνδεση από την Μονή Αυγού προβάλλοντας τον περιπατητικό τουρισμό και το mountain bike, από το Πορτοχέλι προβάλλοντας τις καταδύσεις και από την Ερμιόνη προβάλλοντας την ιστιοπλοΐα. Γενικότερα δίνουμε βαρύτητα στον εναλλακτικό Τουρισμό με απώτερο σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στην Ερμιονίδα.

Εδώ και αρκετούς μήνες αντιμετωπίζουμε μια ασύμμετρη απειλή στον τουρισμό πανελλαδικά και οι κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονται σε άλλα επίπεδα, και αυτό που εμείς είχαμε να κάνουμε ήταν να προσαρμοστούμε σ’ αυτές και να κινηθούμε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων, στις στρατηγικές μας κινήσεις συνεργασιών και προβολής τόσο για τη φετινή δύσκολη περίοδο αλλά άλλο τόσο για τη δημιουργία του επιθυμητού BRAND ERMIONIDA που δεν υπήρξε στο παρελθόν ποτέ.

Προκαλέσαμε άμεσα μια σειρά συναντήσεων με τους επαγγελματικούς φορείς των ξενοδοχείων, της εστίασης και του τουρισμού γενικά, συζητώντας τα προβλήματα που προέκυψαν και δίνοντας λύσεις στο μέτρο του δυνατού.

Μειώσαμε τα δημοτικά τέλη στους επαγγελματίες του Τουρισμού καθώς και τα τέλη παραχώρησης τραπεζοκαθισμάτων.

Παραχωρήσαμε κοινόχρηστους χώρους στους επαγγελματίες της εστίασης, όπου αυτό ήταν εφικτό, ώστε να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα που λόγω των μέτρων μοιραία ήταν λιγότερα.
Πραγματοποιήσαμε δράσεις, κυρίως αθλητικές, ώστε να προσελκύσουμε επισκέπτες ώστε να πετύχουμε την παράταση της καλοκαιρινής σαιζόν.

Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε την τήρηση της καθαριότητας, ευταξίας και ευπρεπούς εμφάνισης όλων των σημείων του Δήμου γιατί όπως είπα και πριν, όλα είναι τουρισμός.

Καθαρίσαμε και εξωραΐσαμε όλους τους κοινόχρηστους και αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου .
Απολυμαίνουμε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και υπηρεσίες σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Αγαπάμε την Ερμιονίδα και το δείχνουμε. Η ανάπτυξη του Τουρισμού προϋποθέτει την συνεργασία όλων. Παρακαλώ προστατεύστε την Ερμιονίδα διατηρώντας την καθαριότητα και την τάξη. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό το δρόμο, που για μένα αποτελεί μονόδρομο.

Είμαστε στην διάθεσή σας, χρειαζόμαστε τις προτάσεις σας, ζητάμε την βοήθειά σας να γίνουμε καλύτεροι γιατί δεν μπορούμε να τα βλέπουμε όλα ούτε να τα ξέρουμε όλα. Ας βάλει ο καθένας μας το λιθαράκι του.

Καλό Καλοκαίρι

Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική
Αντιδήμαρχος Τουρισμού
Δήμου Ερμιονίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ