ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Ανδριανός: Ποια είναι η πορεία της επέκτασης του σχεδίου πόλης του Άργους (νότιο τμήμα)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:12:00 μ.μ. | | |
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη με θέμα την πορεία και το χρονοδιάγραμμα της μεταγραφής της πράξης εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου πόλης του Άργους (νότιο τμήμα) στην ηλεκτρονική βάση του Εθνικού Κτηματολογίου.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια των προηγούμενων σχετικών ενεργειών μου, αλλά και της σύσκεψης που πραγματοποιήσαμε με τη συμμετοχή του Υπουργού του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, του Υφυπουργού αρμόδιου για ειδικά ψηφιακά έργα και το Κτηματολόγιο κ. Γιώργου Στύλιου, και του Αντιδημάρχου Άργους-Μυκηνών κ. Παναγιώτη Παπαϊωάννου διά της παρούσης ζητώ να ενημερωθώ για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα της μεταγραφής της πράξης εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου πόλης του Άργους (νότιο τμήμα) στην ηλεκτρονική βάση του Εθνικού Κτηματολογίου.

Η ανάγκη της ολοκλήρωσης της εν λόγω διαδικασίας είναι μεγάλη, προκειμένου να αποδοθούν οι τελικές-νέες ιδιοκτησίες στους πολίτες του Άργους και να μπορούν από δω και στο εξής να συντάσσουν οποιαδήποτε δικαιοπραξία (συμβόλαια, προσημειώσεις κλπ) και να εκδοθούν οικοδομικές άδειες, και γι’ αυτό πρέπει να εξεταστεί και η παράταση της ορισθείσας υφιστάμενης χρονικής προθεσμίας.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της μεταγραφής της πράξης εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου πόλης του Άργους (νότιο τμήμα) στην ηλεκτρονική βάση του Εθνικού Κτηματολογίου και ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσής της.

Αν θα επεκταθεί η σχετική χρονική προθεσμία».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ